23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

KSMMMO'da genel kurul

KARABÜK SMMMO 14. OLAĞAN GENEL KURULU

8-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Karabük Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) 14. Olağan Genel Kurulu başladı.

Karabük SMMMO'nun konferans salonunda başlayan genel kurula Belediye Başkan Yardımcısı Metin Başkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ziya Ünsal, TURMOB Disiplin Kurulu Başkanı Nuri Değer, Bolu SMMM Odası Başkanı Nemci Tunca ve oda üyeleri katıldı. Divan Başkanlığını TURMOB Disiplin Kurulu Başkanı Nuri Değer'in yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı.

Genel kurulda açılış konuşması yapan Karabük SMMM Odası Başkanı Hüseyin Eken, “Muhasebenin ekonomideki yerinin bir alt kümesi bilgidir. Bilginin hızlı, süratli, doğru, eksiksiz ve zamanında öğrenilmesi, kullanılması, ilgililere ulaştırılabilmesi biz meslek mensuplarının görevidir. Muhasebe reel ve işleyen ekonominin ayrılmaz bir parçasıdır. Çünkü işletmelerde bu türlü bilgi muhasebe tarafından üretilir muhasebe departmanının üretilmiş olduğu bilgi, işletmenin beynini çalıştıracak bilgilerdir. Biz muhasebeci ve mali müşavirlerin bu görev ve işlevlerini yerini getirirken ülke ve yöre sorunları karşısında duyarsız kalmamız mümkün değildir. Enflasyonun ve işsizliğin olmadığı, adaletli bir vergi sisteminin kurulduğu, sosyal hukuk devleti işlevinin getirildiği, yolsuzluk, hırsızlık, köşe dönücülük gibi olumsuzlukların olmadığı, ekonomisi güçlü bir Türkiye'de yaşamak dileğiyle genel kurulumuz, ülkemize, yöremize ve tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Eken'in açılış konuşmasının ardından genel kurulun birinci gününde gündemde ki maddeler görüşüler karara bağlandı.

KARABÜK SMMMO 14. OLAĞAN GENEL KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 16:50:00
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 21:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?