18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

KTSO'da alternatif iş alanları toplantısı

Karabük'ün kalkınmasına yönelik mevcut ve alternatif iş alanları konulu toplantı TSO Meclis Başkanı Ahmet Soykök başkanlığında yapıldı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Safranbolu Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde Yerel Ekonomik Araştırma Desteği olarak yürütülen 'Karabük ili Kalkınmasına Yönelik Mevcut ve Alternatif İş Alanları' konulu araştırma, KTSO Meclis Başkanı Ahmet Soykök başkanlığında toplanan Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinde görüşüldü.

KTSO Meclis toplantısına Meclis Başkanı Ahmet Soykök, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Akyüz, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gürbüz, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Karakaya, Öğretim Görevlisi Selahattin Altan ve Öğretim Görevlisi Evren Katı ile KTSO Meclis üyeleri katıldı.

KTSO Meclis Başkanı Ahmet Soykök, Karabük'ün yeraltı zenginliklerinin belirleneceği bir envanterin çıkarılması gerektiğinin altını çizerek, "Karabük'ün ekonomik, tarım ve sanayi anlamında bir envanterinin çıkarılması gerekiyor. Karabük ili kalkınmasına yönelik mevcut ve alternatif iş alanları konusunu ekonomik bir savaş olarak değerlendiriyorum. Hepimiz bu savaşta birlik ve beraberlik içerisinde olarak Karabük ekonomisinin ve ticari hayatının canlanması için çalışmalıyız. İşgücümüzü, hammadde, yer altı, yer üstü zenginliklerimizin neler olduğunu çok iyi bilmeli ve bu konudaki gerekli araştırmaları yapmalıyız. Hangi alanlarda mevcut potansiyelimiz olduğunu ortaya çıkarmamız bize önemli katkılar sağlayacaktır. Hocalarımızın bu konudaki bilgi birikimleri ve araştırmalarından yararlanmalı ve karşılıklı olarak görüşerek, çözüm yolları bulunmalıdır" dedi.

"Karabük ili Kalkınmasına Yönelik Mevcut ve Alternatif İş Alanları" konulu araştırmayı yürüten Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gürbüz ise yaptığı konuşmasında, yaptıkları araştırmalar hakkında bilgiler vererek, Karabük'ün yer altı, yerüstü zenginlikleri ve alternatif iş alanları olarak görülen mermer, demir çelik, orman ürünleri, turizm, hayvancılık, otomobil yedek parça, tekstil ve cam sanayi sektörlerinin geliştirilmesi konularında aydınlatıcı bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 15:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?