21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

KTSO'dan başkan için suç duyurusu

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KTSO) dün akşam yapılan toplantıda, mevcut başkanın görevden alınması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

KTSO Meclisi, Meclis Başkanı Kemal Arslan’ın başkanlığında toplandı. 2005 yılı Ocak ayının ilk toplantısını gerçekleştiren KTSO Meclisi, gündemin birinci maddesi 2004 Aralık ayı mizanını, ikinci maddesi olan 2004 yılı bilançosunu ve üçüncü maddesi 2005 yılının gelir gider tablosunu 16’ya 5 oy ile kabul etmedi. Meclis üyeleri ayrıca, KTSO Başkanı Cemil Altan’a harcama yetkisi de vermedi.

Aylardır Karabük’ün gündemini meşgul eden ve büyük şaibelere neden olan KTSO’nun Yenişehir’de bulunan sosyal tesislerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarının yer aldığı gündemin 4. maddesinin görüşülmesi sırasında ise Meclis Başkanı Kemal Arslan, Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Altan ve bazı üyeleri suçlayarak, sosyal tesislerde meydana gelen 125 milyar liralık zararın başkan ve yönetim tarafından karşılanması konusunun oylanmasını istedi.

Yapılan oylama sonucunda ise, 16’ya 5 oy ile zararın yönetim ve mevcut başkan tarafından karşılanması kabul edildi. Meclis toplantısında ayrıca verilen bir dilekçe ile mevcut yönetim kurulunun göreve devam edip etmemesi de oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda 17 üye, yönetim devam etmemesi yönünde oy kullandı.

Oylama sonuçlarına göre, mevcut yönetimin artık gitmesi gerektiğini belirten Meclis Başkanı Arslan, alınan kararların Karabük Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edileceğini söyledi. Arslan, "Meclis toplantısında 6 maddelik gündem görüşmeleri sonucunda üyeler, savcılığa suç duyurusunda bulunarak TSO Başkanı Cemil Altan’ın görevden alınmasını istedi. 3,5 sene gibi bir zamanımız çalındı. TSO’da bunca yıl gözle görülür bir şey yapılmadı. KTSO, Karabük’ün lokomotifi olacağına, maalesef vagonu oldu. Bunun uzun zaman sürmemesi için oylama yapıldı. Bütçe görüşmeleri ibra edilmedi. Özellikle mevcut Başkan Altan’ın tutumu, davranışları ve kamuoyuna verdiği demeçler, KTSO’nın itibarını ayaklar altına aldı" dedi.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Altan’ı Rus politikası uygulamakla suçlayan Arslan, "Cemil Altan, Rus politikası izliyor. Bunu da çok güzel başarıyor. Bizleri KARDEMİR’in düşmanı olarak ilan ediyor. Çamur atmak kolay. Ancak söylediği tüm kötü sözleri kendisine iade ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 17:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?