18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

KTSO'dan Marka Kent projesi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)'ndan, kentin bir bütün halinde marka şehir olması için bilimsel proje çalışması içersinde oldukları bildirildi.


Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, göreve geldikleri günden bu yana kentin çıkış noktasında, ileri getirmenin yollarını aradıklarını söyledi.


Bu çıkış yolları arasında değişik üniversitelerden hocalar ve akademisyenlerle çalışma içersinde olduklarını anlatan Baylan, "Bu bağlamda İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. İzzettin Bozkurt ve İletişim Ajans sahibi Hülya Yar, bugün kentimize geldi. Daha önceki yaptığımız toplantılar sonucu bir rapor hazırladılar ve bu raporu bugün Valimiz başkanlığında bir toplantı gerçekleştirip sunacağız. Hocamız burada bir sunum yaparak, Karabük'ü marka şehirler arasına nasıl sokarız ve Karabük'ü marka yapma çalışması içersindeyiz" dedi.


İstanbul Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İzzettin Bozkurt ise açıklamasında, "Bilinçli olmak çok önemli artık. Bugün artık biliyoruz ki kendinizi farklılaştırmıyorsunuz, katkılı kılamıyorsunuz. Bugün ürünlerin nasıl ki markaları varsa, artık kentlerin de markalaşması söz konusu. Hatta bazı ülkelerde kentler ön planda, mesela Fransa deyince Paris, İngiltere diyince Londra ön plana çıkıyor.

Kentler artık çok önemli. Özellikle kapasitesi olan kentler ön plana çıkıyor. Elbette bu marka çok uzun süreçli bir gelişme. Onun sadece bir iletişimi değil, gerçek anlamda değerli olması lazım. Bu anlamda Karabük zaten Türkiye sanayisine bugüne kadar koymuş olduğu katkı ile bir bilinirliğe sahip. Şimdi sıra bu bilinirliği biraz daha artı değere dönüştürecek bir takım unsurları devreye sokmakta.

Özellikle ulusal anlamda değer kazandırıp Karabük'ün bir cazibe merkezi olmasını sağlamak gerekiyor ve bunu sağlarken de kendi içersindeki değerleri özellikle Safranbolu gibi değerleri anlamlı kılıp her anlamda Türkiye'de örnek iller gibi ön plana çıkarmaya çalışacağız. Bilimsel bir takım çalışmalar olacak. Ama Karabük TSO çok doğru bir yol izliyor bu anlamda. Çünkü hiçbir kent tek başına marka olamaz. Bu kentin bir kurumu da marka oluşturamaz. Başkanın öncelikle yapmaya çalıştığı şey, kentin söz sahibi olan bütün bürokratik ve siyasi yapıyı bu sürecin içerisine dahil ederek bir bütünlük oluşturmak. Biz şuan bu aşamadayız" diye kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 20:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?