18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kültür Dershaneleri'den 41. şube

Kültür Dershaneleri Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 41. şubesini açtı.

Kültür Dershaneleri Safranbolu şubesinin açılışına Karabük Valisi Can Direkçi, AK Parti Karabük milletvekili Mehmet Ceylan, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz, Kültür Dershaneleri Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven ve bir çok seçkin davetli katıldı. 1979 yılından bu yana eğitim alanında hizmet verdiklerini ve şuan 100 bin civarında öğrenciye eğitim verildiğini vurgulayan Kültür Dershaneleri Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtsever, eğitimde artık dijital ortamı oluşturduklarını dile getirdi.

Kültür Digitali oluşturma fikrinin ilk kez 1996 yılında bilgisayar teknolojisini eğitim dünyasında kullanılması düşüncesiyle doğduğunu belirten Yurtseven, fizibilite çalışmalarının aynı yılın son döneminde başlamasıyla birlikte uzamanlar tarafından gerekli çalışmaların tamamlandığını ve 1997-1998 öğretim yılından itibaren de öğrencilerin kullanımına hazır hale getirildiğini söyledi. Yurtseven, bundan sonra yapılan çalışmaların daha çok bilgi güncelleme ve tashih çalışmaları niteliğinde olup her öğretim yılı başında bu çalışmalar yinelendiğini, özellikle sınav sisteminin değişikliğe uğradığı yıllarda gerekli revizyonlar yapılarak öğrencilerin sisteme entegrasyonu çok daha kolay sağlandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Can Direkçi, Milletvekili Mehmet Ceylan ve Genel Müdür Ahmet Sait Yurtsever Dershanenin açılışı gerçekleştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 16:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?