18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kültür elçisi oldular

ÇEKÜL Vakfı tarafından 2007 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içinde yürütülen "Kültür Elçileri" eğitim programının 2008-2009 eğitim-öğretim yılındaki altıncı uygulaması, Safranbolu Belediyesi'nin ev sahipliğinde 11-15 Mart 2009 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Eğitimlerini tamamlayan Kültür Elçilerine Karabük Valisi Nurullah Çakır sertifikalarını düzenlenen bir törenle teslim etti.

ÇEKÜL Vakfı tarafından organize edilen ve ETİ Şirketler Grubu'nun kurumsal desteğiyle "Kültür Elçileri Projesi" Bergama, Taşucu, Alanya, Tekirdağ ve Osmangazi'nin ardından, Safranbolu ilçesinde de Belediyenin ev sahipliğinde 11-15 Mart 2009 tarihlerinde 12 kız, 12 erkek toplam 24 İlk öğretim öğrencisi eğitilerek uygulandı.

Eğitimlerini tamamlayan 24 öğrenciye bugün Safrantat Lokumları gezi evinde Karabük Valisi Nurullah Çakır sertifikalarını ailelerinin de katılımı ile takdim etti.
Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin'ninde katıldığı törende Vali Çakır tanıtımın önemini vurgulayarak öğrenciler ile bunu başaracaklarını söyledi.

Vali Çakır, "İlçemizin tanıtımı artık bu 24 genç ve yetenekli öğrencilerimiz ile daha iyi yapacağız ilçemiz gelen turistlerimize artık eğitimli ne verebileceğini bilen öğrencilerimiz rehberlik edecek, aldıkları eğitim ile turistin burdan doğru ve geniş bilgiler alarak dönmeleri sağlanacak. Bu proje için Prof. Dr Metin Sözen hocama teşekkür ediyorum. Gerçekten ayrıntıları iyi düşünülmüş ve uygulanmış bir proje. Proje sayesinde Aytekin Kuş gibi yılların tecrübesini birikimini genç beyinlere aktarma şansı bulduk, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Programda daha sonra öğrencilere Vali Çakır tarafından sertifikaları teslim edildi. Son olarak öğrencilerin eğitimleri sırasında yaptıkları resim, şiir ve el işi çalışmaları sergisi gezildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 18:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?