21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Kurtarma ekipleri seferber oldu

Karabük'ün Eflani ilçesinde önceki gün çukura düşen şahsı bulmak için 2 gündür devam eden çalışmalar aralıksız sürüyor.

Sakarya Arama Kurtarma (SAKUT) ekiplerinin çalışmaları yetersiz kalınca, dün gece Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) yardım ekipleri olay yerine ulaştı. Metan gazı ve karbonmonoksit gazından dolayı TTK'dan ekibinin 20 metre derinliğe inebildiği çukurun 70 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Çukurun derin olması nedeniyle çalışmaların zor olacağını belirten TTK yetkileri, güvenli bir çalışma yapılmasının en az 2 ay alabileceğini söyledi.

Olayın ardından sabah erken saatlerde Karabük Valisi Can Direkçi ve İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Gülpınar, Eflani ilçesine giderek olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Direkçi, "SAKUT ve TTK gerekli çalışmayı sürdürüyor. Ancak şahsa hala ulaşılamadı. Düştüğü iddia edilen çukurun belli bir bölümünden sonrada metan gazı ve karbonmonoksit gazı bulunduğu ölçümlerle anlaşılmış. Çalışma yapan ekipler kendilerini de tehlikeye atmadan çalışmalarını sürdürüyor. Savcımızın talimatıyla çalışmalar devam edecek ve buna göre karar alınacak" dedi.

Önceki gün bir arkadaşıyla birlikte 'mantar toplamaya gidiyorum' diye evden çıkan Hilmi Çamlı (55), Karlı köyü çam mevkiinde ormanlık alanda doğal yollardan oluşmuş çukurun içine düşmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 16:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?