18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kuş gribi tedbirleri

Karabük Tarım Müdürlüğü, çevre illerde görülen kuş gribi üzerine harekete geçerek, hayvan sağlığı konusunda bir kararlar ve tedbirler aldı.

Karabük Tarım İl Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, son günlerde Zonguldak, Samsun ve Sakarya'da kuş gribine rastlanıldığı anımsatılarak, İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nun aldığı kararların uygulanmasının büyük önem arz ettiği bildirildi.

Kuş gribinin ortaya çıkmasında hastalık taşıyan yabani kuşların açıkta bakılan evcil kanatlı hayvanlarla temas ederek virüsü bulaştırmasının en büyük etken olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Evcil kanatlı hayvanların açık alana çıkarılması yasaklanmıştır. Yasağın duyurulması amacıyla yetiştiricilere, köy ve mahalle muhtarlarına gerekli bildirim yapılmıştır. Kuş gribinin en önemli bulaşma nedenlerinden birisi de avcıların avladıkları yabani kanatlı hayvanların tüyleri ve atıkları ile temas etmeleri sonucu hastalığı kendilerine ve evcil kanatlılara bulaştırmalarıdır. Bu bulaşmayı engellemek için İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunca İlimizde her türlü yabani kanatlı hayvan avcılığı yasaklanmıştır. Yasaklara uymayanlar hakkında kabahatler kanuna göre yasal işlem uygulanacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 15:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?