18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kutan AKP'ye yüklendi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, "ABD'yi stratejik ortak olarak kabul ettiğimiz sürece Türkiye'de terörün önlenebilmesi mümkün değildir" dedi. 

SP Genel Başkanı Recai Kutan'ın da katıldığı Karabük İl Gençlik Kolları tarafından dün gece düzenlenen İktidara Yürüyüş Şöleni, Karabük Merkez Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Şehir girişinde konvoyla karşılanan Kutan, salonda "Başbakan Kutan" sloganlarıyla karşılandı. Gençlik Kolları Genel Başkanı Atik Akdağ ile SP Karabük Milletvekili aday adayları adına Fatih Karahasan birer konuşma yaptılar. Necmettin Erbakan da programa telekonferans sistemiyle katıldı. 

Recai Kutan da, AKP hükümetinin dış politikasının iflas ettiğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı'nın, "Büyük Ortadoğu Projesi (BOB) ile Müslüman ülkelerin hudutları yeniden belirlenecek" diye açıklamada bulunduğunu belirten Kutan, "İslam alemini hedef alan BOB yani İsrail projesinin başkanı, bizim anlayışımıza göre George W. Bush, Peki eş başkanı kim? Maalesef Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu. 

BOB projesi ile Türkiye'nin bölünmek, parçalanmak istendiğini ifade eden Kutan, başımızda bir terör belası olduğunu söyledi. Başkentin göbeğinde canlı bomba ile 7 kişinin hayatını kaybettiğini onlarca insanın yaralandığını anlatan Kutan, şöyle konuştu: "Mevcut iktidar ise sadece üzüntülerini ifade etti. Bunu yapan kim? PKK terör örgütü. Kesinlikle bunlar bir büyük gücün kurması. 'Yap diyorlar' onlar da yapıyor. 'Yoksa bu kadar malzemeyi nereden temin edecekler? Peki kimdir bunların arkasındaki güç?" 

Bunların hangi ülkeler olduğunu eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş'in ifade ettiğini anlatan Kutan, ABD helikopterleri Güneydoğu Anadolu'da bir dağın tepesinde PKK terör örgütüne teçhizat ve malzeme verdi' dediğini hatırlattı. "Peki, bu hükümet ne yaptı?" diye soran Kutan, "ABD bizim stratejik ortağımız, dedi. Biz ABD'yi stratejik ortağımız olarak kabul ettiğimiz sürece Türkiye'de terörün önlenmesi mümkün değil" diye konuştu. 

Kutan, konuşmasında, "ABD'de yayımlanan bir dergiye göre AKP iktidara gelmeden önce Türkiye'de 3 dolar milyarderi vardı. Oysa 2006 yılı sonu itibariyle bu sayı 26'ya çıktı. Öyle adaletsiz bir ekonomi var ki, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapıyor. İşsizlik yüzde 10 deniliyor oysa gerçek işsizlik yüzde 21 civarında" AKP'lilerin, 'Biz de Milli Görüşçüyüz' propagandasıyla halkı aldattığını anlatan Kutan, "Buna kargalar bile güler. Halkın menfaatini üstün tutan Saadet Partisi ile elit tabakanın menfaatini üstün tutan AKP tamamen birbirlerine zıt partilerdir ve hiçbir benzerlikleri yok" ifadelerini kullandı. 

Genel seçimlere gidilirken Türkiye'de oyunlar oynandığını belirten Kutan, "AKP ve CHP ile onların liderleri Recep Tayyip Erdoğan ve Deniz Baykal kavgaya tutuştu. Biz bu kayıkçı kavgasının bilinçli yapıldığını düşünüyoruz. Halkımıza ya AKP ya da CHP dayatması yapılıyor" diye konuştu. 

IRKÇI EMPERYALİZME HİZMET 

Öte yandan programa telekonferans sistemiyle katılan Necmettin Erbakan da Karabük Gençlik Teşkilatını böyle bir program düzenlediği için tebrik etti. Türkiye'nin kurtuluşu için bir an önce Saadet iktidarının kurulması gerektiğini anlatan Erbakan, şöyle konuştu: "Hemen kolları sıvayalım ve bunu gerçekleştirmek için çalışmalara başlayalım. Türkiye'de yaşayan herkese kurtuluşun Saadet Partisi'nde olduğunu anlatmalıyız. Oy vermek onay vermektir, sorumluluk gerektirir. AKP'ye verilen oylar ırkçı emperyalizme
hizmet etmektir." 

Şölende daha sonra sahne alan Fatih Çalımlı ve Umut Murare, söyledikleri şarkılarla gençleri coşturdu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 14:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?