18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kutlamalarda Mehmetçiğe sevgi seli

KARABÜK'TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yılı Karabük'te coşkuyla kutlandı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda yapılan törene Vali Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milletvekili Mehmet Ceylan, kurum müdürleri, askeri personel ve Karabüklüler katıldı. Albay Nayır ve Başkan Vergili ile birlikte tören aracına binmeyerek yürüyerek öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladıktan sonra yaptığı konuşmada cumhuriyet döneminin milletimizin tarihinde en önemli aydınlanma, gelişme ve modernleşme dönemi olduğunu söyleyen Vali Nurullah Çakır, en büyük kazanımımız olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yıldönümünü bir defa daha coşkuyla, kıvançla konuşuyoruz diye söyledi. Çakır konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu vesile ile bize bu gururu yaşatan ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan aziz Atatürk'ü O'nun kahraman silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve vatanı için canını feda eden kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Her geçen gün güçlenen demokratik yapısı, laik, sosyal hukuk devleti nitelikleri ile Türkiye Cumhuriyeti, ülkesini ve milletini bölgesinde ve dünyada hak ettiği seçkin yere taşıyacaktır. Böyle bir cumhuriyeti korumak, yüceltmek hepimizin ortak hedefi ve ödevidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı muaıs medeniyetler seviyesini yakalama ve büyük devlet olma hedefi, cumhuriyetin kuruluş esasına uyun temel niteliklerinden taviz vermeden çağa ayak uydurabilme yeteneğine sahip olmak demektir. Böyle bir hedefe ulaşmak ise toplumu oluşturan bireylerin birim zamana düşen süredeki kendilerini yetiştirme, geliştirme zamanı ve geleceği iyi okuma ile aynı süre içerisinde ürütebilme ve katma değer yaratabilme kabiliyetine bağlıdır. Birlik fikrini koruyarak farklılıkları yönetme modern demokrasilerin kazanmak zorunda oldukları bir sınavdır. Her karışı birlik ve beraberlikle yoğrulan ve kutsallaştırılan bu vatan, yine aynı birlik ve beraberlik duygusu ve olgusunun farkındalığı ile yoluna devam edecektir. Türk milleti asırlar boyunca kurmuş olduğu devlet ve medeniyetlerle de böyle bir birlikteliği ve demokrasisini uygulama kültürüne sahip bir millet olmanın haklı gururunu her zaman yaşamaktır ve yaşayacaktır. Aynı zamanda bu millet, böyle bir birlikteliğe göz diken hain planların ve nifak tohumları ekmeye çalışanların amaçlarını boşa çıkartmayı bilmiş ve gerektiğinde gözünü kırpmadan canını feda ederek toprağına ve bayrağına sahip çıkmayı tarih boyunca başarmıştır ve bundan sonra da başaracaktır. Cumhuriyetin kazanım ve değerlerini en iyi bilen kent Karabük'tür. Bu kent bu değerlere 13 haneli bir köyden bugünlere gelmiştir. Cumhuriyetin aydınlığında, teknolojik gelişmeler ışığında kurulmuş bir kent olma bilinci içerisinde olduğumuzu biliyor ve yediden yetmişe bu değerlere sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi gelecek kuşaklara aktarma azmi ve iradesi içerisinde bulunacağınıza olan inancımı yinelemek istiyorum"dedi.

Vali Nurullah Çakır'ın konuşmasının ardından günün anlamını ile ilgili şiirler okundu.

Daha sonra geçit töreni yapıldı. Geçit töreni sırasında şehit aileleri ve Gaziler Derneği ile Askerlerin geçişi sırasında tribünde bulunan halk ayağa kalkarak alkışlarla destek verdi. Askerlerin geçişi sırasında bir kişi askerlere "Sizden başka güvencemiz kalmadı" diye bağırarak dakikalarca alkışladı.

Geçit töreninde ayrıca Kastamonular Derneği tarafından Kurtuluş savaşı sırasında kadınların omuzlarında taşıdığı bombaları maketleri ile geçmeleri de büyük ilgi gördü. Geçit töreni sonrası Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen, şiir, santraç, masa tenisi yarışmalarında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyeler verdi.

KARABÜK'TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
KARABÜK'TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
KARABÜK'TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
KARABÜK'TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
KARABÜK'TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
KARABÜK'TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 14:18:00
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 15:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?