22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Kütüphane Hastası etkinlikleri

31 Mart - 5 Nisan kütüphaneler haftası merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nun önünde yapılan etkinliklerle başladı.

Kütüphaneler haftası etkinlikleri programında Halk Kütüphanesi Müdürü Kadir Kadiroğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Dağlıoğlu yaptığı konuşmada, "Mart ayının Pazartesi ile başlayan son haftası kütüphane haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 45' ncisini kutladığımız kütüphane haftasının ana teması bilginin yansıdığı sanal dünyaya yolculuk olarak belirlenmiştir. Tarihi süreç içerisin de kütüphane vazgeçilmez unsur özelliğini korumuştur. Litaritürümüz de tarihe mal olmuş yüzlerce kütüphane vardır. Bir ülke, bir şehir bir belde okulu ve kütüphanesi ile özdeşleşen bir bütündür. Kültür köprüsü olma açısından olmaza olmazlardan bir tanesi de kütüphanelerdir Bilginin ilerlemesi, teknolojinin gelişmesi, bilgi ortamlarının zenginleşmesi işlevsel olarak kütüphane merkezidir. Bilgisayar ve internetin günlük hayata hakimiyeti bir gerçektir. Bu gerçek kütüphanelerimizin işlevliliğini bir ölçüde etkilemektedir. Ancak, okuma alışkanlığının kazanımı kesinlikle kitap ve kütüphane işlevidir" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ise "Bilim ve teknolojide ki baş döndürücü gelişme buna bağlı olarak hızlı ve etkin iletim sürekli orantılı olmuştur. Bilgi çağında yaşayan bugünkü toplumdan ve toplumda yaşayan bireyler için bilgi sanatsal işlevini görmektedir. Yaşanılan her çağa damgasını vuran bilgi insan gücü, maddi kaynak ve enerji gibi sektörler dikkate alınarak kalkınmışlık ölçüsü olarak kabul edilmektedir. Nitekim yine güç kaynağı azınlığın elindeki para değil çoğunluğun elindeki bilgidir denilerek, bilginin toplumlar için gelecekteki önemi açıkça vurgulanmaktadır.

21. yüzyıl bilim ve teknoloji etkinliğinin geride bıraktığımız yüzyıldan daha fazla hissedileceği bir süreç olarak tanımlanmaktadır. Gelece umutla bakabilmek ve bilgi toplumunun öngörülerini yerine getirebilmek için araştırma ve geliştirmeye önem vermek, bu alana büyük yatırımlar yapmak gerekmektedir. Bugün insanlığın en kolay bilgi edinme merkezleri halindeki kütüphaneler her geçen gün kendilerini daha da geliştirip yenilemektedir" diye ifade etti.

Vali Nurullah Çakır da konuşmasında kitap okumanın önemine dikkat çekerek, "Haftaları kutluyoruz kütüphaneler haftasını da kutluyoruz Ben hak ettiğini düşünüyorum Karabük'ün böyle bir haftayı kutlamasını ve tabi ki sadece kütüphaneler haftası değil kitap okumasını da. Karabük'te okullarda kampanya halinde kitapların okunması, her okulun bir kütüphane haline dönüştürülmüş olması güzel bir gelişme. Taktir ettiğimiz, yücelttiğimiz tüm tarihi değerlere baktığımızda yöntemlerinin okumadan geçtiğini görüyoruz" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra yıl içinde en çok kitap okuyan öğrencilere ve sivil vatandaşlara çeşitli hediyeler Vali Nurullah Çakır, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, İl Emniyet Müdürü tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?