18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Lee Safranbolu'da

Tayvan'ın Türkiye Temsilcisi John Ming Liang Lee, dünya miras şehirleri listesinde yer alan Safranbolu'ya gelerek bir dizi inceleme ve gezilerde bulundu.


Lee, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u makamında ziyaret ederek, "İki ülke arasındaki turist sayısını artırmak için vize uygulamasının kalkması ve direk uçuşların başlaması gerekir'' dedi. John Ming Liang Lee, Türk-Tayvan Ekonomi, Kültür ve Dostluk Platform Başkanlığı (TEKPF) ve Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) işbirliğinde gerçekleştirilen gezi kapsamında geldiği Safranbolu'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, ülkesinde turizm bölgesi olarak çok iyi tanındığını ve insanlarının gelmek için tercih ettikleri yerlerin başında geldiğini söyledi. İki ülke arasında turist trafiğinin artırılması için aradaki engellerin kaldırılmasının gerektiğini anlatan Lee, şöyle konuştu: ''İki ülke arasında turist alışverişini hızlandırmak için iki engeli kaldırmamız gerekiyor. Birincisi ülkemden Türkiye'ye gelen turistlerimize vize uygulaması var, bunun kalkması gerekiyor.


Diğeri ise Tayvan ile Türkiye arasında direk uçuşların başlaması gerekiyor. Türk Hava Yolları Çin'de beş şehire uçuş düzenlemiş ama Tayvan'a uzanmamış."
Bu sorunlar çözülürse çok iyi olacağını anlatan Lee, sözlerine şöyle devam etti: "Safranbolu'ya ikinci defa geldim, burası bizim ülkemizde çok meşhur bir yer. Burası dünya miras listesine seçilmiş, vakit bulduğumuzda gelmeyi tercih ediyoruz. İki ülke arasındaki turist sayısını artırmakla ekonomik girdilerde hızlanacaktır. Küresel krizden Türkiye ile birlikte bizim ülkemizde etkilendi. Türkiye bize göre daha sağlam yere basıyor, bu yüzden kısa sürede bu krizden kendini kurtaracaktır."
Tayvan ve Türkiye arasında ekonomik alanda birçok şey yapmaya çalıştıklarını belirten Lee, şunları söyledi: "Gelecekte birkaç tane bu yönde anlaşmalarımız olacak. Türkiye ekonomik bakımdan dünyada 16. sırada imiş, bizim ülkemiz 17. sırada. Yani bu iki ülke arasında gelecekte çok yoğun iş birliği olacağına inanıyoruz.''
Gazetecilerin, Doğu Türkistan'daki olaylarla ilgili sorularına ise Liang Lee, ''Olaylar kanlı bir çatışma olduğu için üzücü bir olaydır. Biz de çok üzülüyoruz. Tayvan Devleti ve Türkiye bu konuda aynı fikirde. Bizim beklentimiz bu olayın sorumlularının belirlenmesi, bunu bekliyoruz. Türkiye'nin bu olaylarda insan hakları konusunda gösterdiği tepkilerden dolayı çok duygulandık ve çok etkilendik'' cevabını verdi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Tayvan'ın Türkiye temsilcisi John Ming Liang Lee'ye ziyaretinden dolayı çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 14:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?