21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Lunaparka Eğitim-Sen tepkisi

Karabük 75. Yıl Anadolu Lisesinin bahçesinin yanında kurulu lunaparka öğrencilerin ilgisi artınca, Eğitim-Sen duruma tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Servet Odacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, lunapark gibi eğlence yerlerinin eğitim kurumlarının yanında kurulmasının doğru olmadığını, öğretmenlerin ve velilerin bu konudan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Lunaparkın gürültüsü nedeniyle okuldaki derslerin sağlıklı yapılamadığını öne süren Odacı, şöyle konuştu:

''Okulda görevli öğretmen arkadaşlarımız (ses ve çevre kirliliği yüzünden ders anlatamıyoruz, öğrencilerin ilgisi dağılıyor) diye serzenişte bulunuyorlar. Bahçe duvarına dayalı olacak kadar yakında kurulu lunaparkta gençler öğrenci kıyafetleriyle dolaşmakta. Veliler de buranın kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Anadolu Lisesi eğitim yuvası mı, lunapark mı? Öğrenciler de ders dinlemek yerine gondola binmeyi tercih ediyorlar. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla kurulan lunaparkın bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz.''

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konuda ruhsat verme yetkisinin belediyeye ait olduğunu belirterek, ''Karabük Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğüne okulun yanında lunapark bulunmasının sakıncalarını yazdık. Gerekli incelemelerin yapılmasını istedik. Yanlış uygulama varsa engellenecek. Gerekirse burası kaldırılacaktır'' dedi

AA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 14:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atalay IP: 88.254.81.xxx Tarih : 18.09.2008 18:49:40

yinede şükretmek lazım. ya okulun bahcesine lunapark kurulmasına izin verselerdi... burası türkiye bu kadar basit birşeyi düsünmekten aciziz..