18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Madenci yardım bekliyor

Karabük'ün bir köyünde yaşayan Ramazan Kazancı, 1991 yılında çalışmak üzere gittiği Nazilli Maden Ocağı'nda geçirdiği kaza sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 

Geçirdiği maden kazasının ardından, belden aşağısı felç olan ve tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdüren Yenice İlçesi'ne bağlı Yortanpazarı Beldesi Akmanlar Köyü'nde oturan Ramazan Kazancı, kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor. Kazancı, çalışmak üzere gittiği Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde maden ocağında 1991 yılında geçirdiği kaza sonrasında hayatının karardığını söyleyerek, "Yürüyemediğim için çalışamıyorum. 2000 yılında kaymakamlık tarafından verilen tekerleklikli sandalyeye bağlı olarak yaşıyorum" dedi. 

Eşi ve 4 çocuğuyla, Yortanpazarı Beldesi'ne bağlı Akmanlar Köyü'ndeki harabe bir evde yaşayan Kazancı, kış aylarında büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, "Evimiz eski olduğu için kış bizim için çok zor geçiyor. Yağmur yağdığında evin bazı yerlerinden su akıyor. Aldığım maaşla eşimin ve çocuklarımın ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyorum. Çocuklarımdan ancak ikisini okutabiliyorum. Diğer ikisiyse parasızlıktan okula gidemiyor. İki çocuğum küçükken havale geçirdikleri için onların da sürekli tedavi görmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Ramazan Kazancı, içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulabilmek için hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 07:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?