18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Mahalle baskısı etkili oldu

MAHALLE BASKISI ETKİLİ OLDU

Karabük'te, Kapullu Mahallesi sakinlerinin geçen aylarda yaptığı sopalı eylemi üzerine baz istasyonu kurma çalışmaları iptal edildi.

Kapullu Mahallesi Deretarla bölgesinde bir GSM şirketince kurulmak istenen baz istasyonuna karşı çıkan muhtar Kadir Kuyupınar ile vatandaşlar, kurulumun iptal edildiğini öğrenince yetkililere teşekkür etti.

Cuma namazı çıkışında mahalle muhtarı Kadir Kuyupınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallenin ortasında bulunan alana baz istasyonu kurmaya çalışan ekiplere tepki gösterdiklerini bunun üzerine de çalışmaların durdurulduğunu söyledi.

İstasyonun kurulacağı bölgenin imarda okul alanı olarak görüldüğünü anlatan Kuyupınar, şöyle konuştu: "Mahallemize baz istasyonu kurulmasına karşı çıktık. Yetkililerden destek istedik. İmarda baz istasyonu kurulacağı alanın okul yapımı için ayrıldığını bildirdik. Çalışmalar durmuştu. Bana mahallemize baz istasyonu kurulmasına izin veren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü'nden kurulumun iptal edildiğine dair yazı geldi. Bu mahalle halkını sevindirmiştir. Bize yardımcı olan valimize, belediye başkanımıza ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 17:37:03
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 14:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?