21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Mahalleli baz istasyonu nöbetinde

VATANDAŞLARDAN SOPALI TAŞLI BAS İSTASYONU NÖBETİ

Karabük'te mahallerine kurulacak baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar, ellerinde taş ve sopalarla nöbet tutmaya başladı.

Kapullu Mahallesi Deretarla mevkiine bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kurulacağı haberini alan mahalle sakinleri, istasyonun kurulacağı arazide ellerinde sopa ve taşlarla nöbet tutmaya başladı.

 İletişime karşı olmadıklarını söyleyen Kapullu Mahalle Muhtarı Kadir Kuyupınar, "Hiç kimseye söylemeden mahallenin ortasına gizlice baz istasyonu kurulacağını öğrendik. Biz mahallenin ortasında kurulmasına karşıyız. Diğer yandan bu baz istasyonun kurulacağı alan okul arazisi. Bu konu üzerine ağırlık

veriyoruz. Halkım korkuyor. Kanser tehlikesi olduğundan ve mahallemizde daha önce bu nedenle kansere yakalanan insanlar olduğundan halk burada baz istasyonu istemiyor. Biz buna engel oluncaya kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Baz istasyonu kurulacak bölgede ateş yakarak ellerine aldıkları sopa ve taşlarla nöbet tutan vatandaşlar, ölümüne mücadele edeceklerini söylediler. Olay yerine gelen Karabük Belediyesi'nde görevli imar mühendisleri ise, baz istasyonu ile ilgili bölgenin imarını araştırdıklarını söyleyerek, vatandaşlardan dağılmalarını istedi.

VATANDAŞLARDAN SOPALI TAŞLI BAS İSTASYONU NÖBETİ
VATANDAŞLARDAN SOPALI TAŞLI BAS İSTASYONU NÖBETİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 17:07:02
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 17:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?