18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Mahallelinin yol isyanı

Karabük'ün Yenice ilçesinde çevre yolu nedeni ile Karşıyaka mahallesinin şehir merkezi ile yolu kapanınca bir grup mahalle sakini tepki göstererek eylem yaptı.

Karşıyaka Mahallesi'ni ilçe merkezine gidiş gelişini sağlayan yol üzerinde toplanan bir grup mahalle sakini, Karabük-Zonguldak Çevre Yolu nedeni ile kapanan bu yolun açılması için eylem yaptı.

Bir süre yolun kapandığı alanda bekleyen grup, ilçe Kaymakamının sorunu gidermesini istedi. Olay yerine gelen Kaymakam Tarkan Keskin, mahalle sakinleri ile görüşerek sorunun çözümü konusunda kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

Zonguldak-Karabük karayolunun daha önce ilçe merkezinden geçtiğini, şimdi yapılan çevre yolu sayesinde bu sorunun giderileceğini anlatan Keskin, ''Çevre yolu nedeni ile artık yol kenerlarına kaldırımlar yapılmakta. Yalnız Karşıyaka Mahallesinde çevre yolu nedeni ile bazı yollarımız bu kaldırımlar nedeni ile kapatıldı. Karşıyaka Köprüsü'nün hemen karşısında bir bina var. O bina şuan görüş açısını epey daraltıyor. Oraya geçiş şansı şuanda veremedi karayolları. Bu konuda Karşıyaka Mahalle sakinleri bu sorunlarını iletmek için toplandı. Burada muhtar ve vatandaşlarımızla görüştüm. Bu sorunu Karayolları Bölge Müdürümüze ileteceğim. Orada eğer ışıklı bir geçiş verme şansları olursa bunu sağlamaya çalışırlar diye düşünüyorum" dedi.

Kaymakamın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2011 Salı 18:36:31
Güncelleme :2 Aralık 2011 Cuma 18:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?