18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Mahsur kalan BEDAŞ işçileri kurtarıldı

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'ne bağlı Değirmenci Köyü'nde elektrik hatlarını yenileme işi sırasında aniden bastıran kar nedeniyle mahsur kalan 4 işçi, Köy Hizmetleri ekiplerinin saatler süren yol açma çalışmalarının ardından kurtarıldı. 

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (BEDAŞ) müteahhit firmalarından birinde çalışan Celal Dombaycı (30), Mehmet Abacı (23), Sadettin Veren (20) ile Nihat Veren (18) isimli işçiler, Değirmenci Köyü'nde elektrik hatlarının yenilenmesi çalışmaları sırasında, aniden bastıran kar nedeniyle köyde mahsur kaldı. Yolun kapanması üzerine geri dönemeyen 4 işçi, geceyi kullanılmayan bir ilköğretim okulu binasında geçirdi. Kar yağışının bugün de devam etmesi üzerine korkuya kapılan işçiler, cep telefonuyla aradıkları firma yetkilisinden yardım istedi. Firmanın yetkililerinin durumu Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine ekipler harekete geçti. Greyderler yardımıyla köy yolunun açılması için başlatılan ve saatler süren çalışma sonrasında, işçilere ulaşıldı. Kendilerini kurtarmaya gelen ekipleri karşılarında gören işçiler, "Dün gece kar yağınca buraya sığındık. Köyden ekmek almıştık, karnımızı onunla doyurduk. Ancak kar yağışı bugün de etkili olup, yol açılmayınca yardım istemeye karar verdik" dedi. 

Sağlık durumları iyi olan işçiler, yolun açılmasının ardından müteahhit firmanın aracıyla Karabük'e döndü.
iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 19:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim özdemir IP: 85.97.154.xxx Tarih : 31.12.2006 23:53:26
30 ar haneden 3 mahallesi olan değirmencik köyünde değil 4 kişi 44 kişi olsa 6 ay'da kış olsa mahsur kalmaz zaten 6 aydır okulun lojmanın da yaşayan o şahısların devlet adına çalışıpta devleti böyle şeylerle meşgul etmelerini kınıyorum.