18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Makedon öğrenciler Karabük'te

Makedonya Türk Talebe Birliği öğrencileri, "Geleceğin Temelleri Yaz Kampı Programı"na katılmak üzere Karabük'e geldi.

Karabük Belediyesi ve Gençlik Merkezi'nin daveti üzerine kente gelen 50 üniversite öğrencisi, Belediye Başkanı Hüseyin Erer'i ve Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret etti.

Birlik Başkan Yardımcısı Enes İbrahim, Türk Talebe Birliği'nin ülkelerinde okuyan Türk öğrenciler tarafından 2 yıl önce kurulduğunu söyledi. Enes İbrahim, Karabük Belediyesi'nin kendilerine sunduğu bu imkanı değerlendirmek istediklerini, Makedonya ve Türkiye arasında köprü kuracaklarına inandıklarını kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erer, "Bizler Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar olan Türk dünyasının temsilcileriyiz. Dünya'da 250 Milyon Türk'ün yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bizlerin ileri de daha büyük güçler olabilmemiz için şimdiden birbirimizi tanımamız ve iletişime geçmemiz gerekmektedir. Makedonya'da yaşadığınız yıllar içinde hem kültürümüzü hem de dilimizi kaybetmemişsiniz. Bu bizi son derece memnun etti" diye konuştu.

Kentte 5 gün süresince kamp yapacak öğrenciler, Karabük şehir girişindeki Cumhuriyet Anıtı çevre düzenlemesi açılış törenine de katıldı, ellerinde Türk bayrakları ile burada hatıra fotoğrafı çektirdiler. Karabük Belediyesi Gençlik Meclisinin konuğu olarak kente gelen Makedonya Türk Talebe Birliği Üyelerine tarih öğretmeni Mustafa Acar tarafından Belediye meclis salonunda "Türk Tarihi ve Türk Birliği" adlı bir seminer verildi. Seminere katılan Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, "Dünyada birçok millet var. Bunlar dünya coğrafyasına yayılmışlar. Bu milletlerden bir tanesi de Türk Milletidir. Tüm Adriyatik'ten, Çin settine kadar tüm dünyada Türk Bölgesi olarak adlandırılan bir coğrafyadayız. Dünyanın geçirmiş olduğu siyasi evreler, savaşlar ve politik tavırlar nedeni ile insanlarımız birbirinden kopmuş. Bizler bunu ortadan kaldırmak için görevliyiz. Bugün Makedonya' lı kardeşlerimizle, yarın Kazakistan'lı kardeşlerimizle her nerede olurlarsa olsunlar barışçıl ilişkiler kurmak zorundayız. Samimiyetimiz artırmak, birlik ve beraberliğimizi geliştirmek zorundayız. Şayet bunu yaparsak gelecekte daha güçlü oluruz" dedi.

Konuşmaların ardından Tarih Öğretmeni Mustafa Acar tarafından Makedonya Türk Talebe Birliği Üyelerine "Türk Tarihi ve Türk Birliği" adlı bir seminer verildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 15:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yücel Adem IP: 77.28.177.xxx Tarih : 4.08.2008 21:45:48

kusura bakmayin ama soylemeden gecemiycem su basligi yanlis yazmissiniz sanirim.biz karabukte ben ve arkadaslarim beraberdik ve biz Makedon ogrenciler degil MAKEDONYA TüRK OGRENCILERiYiZ bunu duzeltseniz sevinirim sevgilerimle Yücel ADEM