18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Makinasını elinden düşürmedi

Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde bulunan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sorulan soru üzerine, "Türkiye'nin iç meselesine karışmam. Hayırlı olsun" dedi. 

Karabük'e konferans vermek üzere dün gelen Rauf Denktaş, bugün de Safranbolu ilçesini gezdi. Geceyi tarihi Cinci Han'da geçiren Denktaş, sabah erken saatlerde çıktığı Safranbolu gezisinde, bol bol fotoğraf çekti. Karabük Valisi Can Direkçi, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük ve eşi Aydın Denktaş ile birlikte ilçeyi gezen Denktaş, 1850'li yıllara ait 90 saatten biri olan güneş saatini ise uzun süre inceleyerek bilgi aldı. Denktaş, Asmazlar Konağı'nda bulunan havuz başında salep içerek, bir süre dinlendi. 

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Denktaş, "AB yardımlarıyla bastırılan ve KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'na ait Sosyal Bilgiler 6. sınıf ders kitabında Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı yer almıyor. Anadolu bölümünde Sümerler'den Osmanlılar'a kadar tarih sahnesinde yer alan uygarlıklar ve devletlerin aktarıldığı kitapta, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve Atatürk'ün hayatı yok. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya, 

"Bu konuda çok şikayet var. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a bu konuda mektup yazdım. Bağımsız tarihçilerden oluşan bir komisyon kurularak, bu kitapların tekrar gözden geçirilmesini istedim. Milli davamız, Türklük ve Rumlar kimdir? Gençlerimiz bunları bilsin, öğrensin. Gençlerimiz karşısındakinin kim olduğunu bilsin ve sağlam dursun. Bu kitaplar önce Rumlar için yazılmıştı. Rumlar, 'Bizim tabanımız buna hazır değil' dediler ve reddettiler. Bizimkiler kabul edince Rum için hazırlanan kitabı adapte ettiler. Adapte ederken de esas mayasının Rum ve Hıristiyanlık propagandası olduğunun farkına varmadılar" yanıtını verdi. 

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olup olmaması hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna da Denktaş, "Türkiye Cumhuriyeti'nin iç işlerine karışmam. Türkiye ve millet için hayırlı, uğurlu olsun" dedi. Denktaş ve beraberindekiler daha sonra Hıdırlık Tepesi'ne çıkarak Safranbolu'yu kuşbakışı seyretti.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 19:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?