18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Mantara değil define avına çıkmış

Karabük'ün Eflani ilçesinde çukura düşen Hilmi Çamlı (56) isimli vatandaşı arama çalışmaları durduruldu.

Sakarya Arama Kurtarma (SAKUT) ve Tütkiye Taş Kömüründen gelen uzman ekiplerin gece gündüz yaptığı çalışmalar sonuç vermeyince arama kurtarma çalışması durduruldu.

TTK ekibinin 40 metreye kadar ulaştığını kaydeden Eflani Kaymakamı Erol Tanrıkulu, "Çukurda belli bir bölgeden sonra Metangazı ve karbonmonoksit gazının yoğun olduğundan fazla ilerleyemediler. Olayı gördüğü söylenen bir şahıs gözaltında şuan. Bizlere ilk ifadesinde mantar toplamaya gittiklerini ifade etmişti. Ancak daha sonra define yeri olabileceğinden keşif yapmaya gittiklerini itiraf etti. Olay yerinden 500 metre uzaklıkta ise 7-8 metre uzunluğunda merdiven bulundu ve merdivendeki çamur izleri çukurun içindeki çamurla aynı. Olay geniş çaplı olarak araştırılmaktadır" dedi.

Çukura düşerek kaybolan Hilmi Çamlı (56) isimli vatandaşın yanında bulunan İsmail Başçı (59) ise jandarma ekipleri tarafından olay yerine getirilerek keşif yaptırıldı. Burada savcıya olayı anlatan Başçı, Çamlı'nın çukura eğilerek baktığını ve bu sırada bana seslendiği sırada ayağa kalkarken çukurun içine düştüğünü söyledi. Kaybolan şahsın eşi Asiye Çamlı ise olay yerinde gözaltındaki şahsa göz yaşları içinde haykırarak, "Biz sana ne yaptık. Sen bunu bize niye yapıyorsun. Kocamı ne yaptın. Onu bize söyle" diye bağırdı.

Kaybolan şahsın oğlu Mehmet Çamlı ise olayı duyar duymaz İstanbul'dan kalkıp geldiğini söyleyerek, "2 gündür gece gündüz tüm çalışmaları izledim ama sonuç alamadılar. Devletimden tek isteğim babamın cesedinin buradan çıkartılması" dedi.

Perşembe günü akşam saatlerinde meydana gelen ve aralıksız olarak sürdürülen çalışmalarda sonuç alınmadığından arama çalışmaları durdurulurken, çukurun ağzı ise geçici olarak ağaçlarla ve tel örgülerle kapatılacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2007 Pazar 11:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?