22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Memur çözüm bekliyor

Türkiye Kamu-Sen üyeleri hükümetten taleplerini dile getirdi. Yapılan zamları protesto eden memurlar, ek ödeme konusundaki sorunlarının da çözümlerini istedi.

Karabük Belediyesi önünde bir araya gelen Türkiye Kamu Sen üyeleri, ek ödeme sorunlarını protesto etti. Grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu Sen Karabük İl Temsilcisi Ahmet Turgut Kurtoğlu, "Milletimize, kamu hizmeti sunan çalışanlarımızın sorunları, vahim bir hal almıştır. Sorunlar çözüleceği yerde, her geçen gün yenileri eklenmektedir. Memurlarımız, büyük bir dışlanmışlık ve ihmalle karşı karşıyadır.Hizmetlilerin ek gösterge sorunu; 666 sayılı KHK ile ortaya çıkan yeni adaletsizlikler, eş durumu, tayin, becayiş gibi konularda yaşanan haksızlıklar, kariyer ve liyakat ilkesinin yok edilmesi, çalışanlarımızı canından bezdirmiştir. Kamu çalışanlarımız düşük maaşla, elverişsiz ortamlarda adeta bir sefalet içerisinde hizmet vermeye çalışmaktadır. Emeklilerimiz de düşük maaşla, dışlanmışlıkla yüz yüze kalmakta ve yoksulluk içinde, mutsuz bir hayata mahkum edilmektedir” dedi.

Memurların büyük bir dışlanmışlık ve ihmalle karşı karşıya kaldığını da belirten Kurtoğlu, "Artık gelenek halini almış kaynak yok, borçlarımız var. Zaten cari açık da çok fazla. Çocuklarına harçlık dahi veremeyecek duruma gelmiş kamu çalışanlarımızın yüzünü güldürecek bir sonuç için umut besleyen aileler ne yazık ki Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in birbiri ardına gelen olumsuz açıklamalarıyla adeta yıkıldılar. Anayasa değişecekse geniş bir katılım sonucunda demokratik esaslara uygun şekilde hazırlanmış memurların işçilerin çiftçilerin tarım kesiminde çalışanların işsizlerin sendikaların sendikasız çalıştırılanların emeklilerin dul ve yetimlerin işverenlerin kadınların çocukların engellilerin öğrencilerin küçük esnafın yargının basın çalışanlarının gazilerin ve bu ülke için canını vermiş şehit ailelerinin hassasiyetlerini yansıtan bir anayasaya varız. Türkiye kamu sen oluyor ve herkesi geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2012 Cumartesi 16:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?