22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Memurlar bordrolarını yaktı

MEMURLAR BORDROLARINI YAKTI

Karabük'te bir grup kamu çalışanı, memur maaşlarına yapılan yüzde 5'lik zammı protesto etmek için bordrolarını yaktı.

Karabük Belediyesi önünde biraraya gelen sendika üyeleri burada hükümet aleyhine sloganlar atarak, memur maaşlarına yapılan zamma tepki gösterdiler.

Türkiye Kamu-Sen Karabük İl Temsilcisi Ahmet Turgut Kurtoğlu, Türkiye'de 2009 yılı aralık ayı sonu itibariyle açlık sınırının bin 106 TL olduğunu, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının ise 2 bin 892 TL'ye yükseldiğini hatırlattı.

Kurtoğlu, tüm bunlara rağmen memur maaşlarının her yıl enflasyon karşısında belirli bir miktar düşürüldüğünü,kamu çalışanlarının sosyal haklarının da sistematik olarak kesildiğini ileri sürdü.

Yapılan özelleştirmelere bağlı olarak yaklaşık 200 bin kamu çalışanının mağdur edildiğini kaydeden Ahmet Turgut Kurtoğlu, ayrıca, "Memurlarımıza yapılan utanç verici maaş artışına karşılık, milletimizin zorunlu harcamalarındaki artış oranı geçtiğimiz yıl için yüzde 15'leri seviyesinde gerçekleşmiştir.

Durgunluk, işletmelerin kapanmasına neden olmakta, işsizlik yaratmakta, yoksulluğu ve açlığı artırmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu'nun rakamlarına göre ülkemizde her beş kişiden biri, kendine yetecek kadar gelir elde edememekte, başkasının yardımına muhtaç şekilde yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. Gerçekte bu oran çok daha yüksektir ama bu resmi rakamlar bile milletimizin hal-i pür melalini ortaya koymaktadır. Ancak, siyasi irade gelir dağılımında adaleti sağlamanın önemini bir türlü kavrayamamakta, sürekli belli çevreleri gözetmekte, memur, işçi, emekli, dul ve yetimleri gözardı etmektedir. "Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar" demiş atalarımız.Siyasi iradenin adil bir yönetim için herkese eşit davranma, geliri adil dağıtma zorunluluğu vardır.Ülkenin huzur ve refahının anahtarı nimette de külfette de eşitlik, adalettir. Sosyologlar, en yüksek gelirli grup ile en düşük gelirli grup arasında 8 kat fark oluştuğunda o ülkede kaos yaşanır, sosyal patlamalar olur demektedir. Yine Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre ülkemizde bu fark 8,1 kata çıkmıştır.Yani son dönemde zengin biraz daha zengin, fakir biraz daha fakir olmuştur" diye ifade etti.

Konuşmaların ardından eyleme katılan memurlar yanlarında getirmiş oldukları maaş bordrolarını yaktılar.

MEMURLAR BORDROLARINI YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 16:20:00
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 19:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?