18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Metal heykelle buluştu

15 Haziran tarihinde başlayan ve 6 Temmuz'da sona erecek olan Metal heykel sempozyumunda Mimar Sinan Üniversitesi heykeltıraşları metalden yaptıkları heykeller göz dolduruyor.


Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi organizasyonunda Karabük Valiliği, Karabük Üniversitesi ve Kardemir A.Ş işbirliği ile gerçekleştirilen ve 15 Haziran tarihinde başlayıp 06 Temmuz'da sona erecek olan Metal heykel sempozyumu kapsamında Karabük'e gelen Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Bülent Çınar Başkanlığında, Evrim Çamoğlu, Özgür Turhan, Şeref Erol, Can Özal, Hakan Bakır, Timuçin Çakaloz, Funda Gülay Günaydın ve İbrahim Koç isimli heykeltıraşlar, Metali heykelle buluşturarak adeta metale can veriyorlar. Metal Heykel sempozyumunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve Mimar Sinan Üniversitesi heykeltıraşlarından bilgi alan Vali Nurullah Çakır, metalle özdeşleşmiş olan bir kente böylesi bir sempozyumun düzenlemesinin önemini vurguladı.


Vali Çakır'a incelemeleri sırasında Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Kardemir Genel Müdürü Osman Kılavuz ve Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal eşlik etti.


Heykeltıraşlardan tarafından metalden yapılan değişik objeleri simgeleyen metal heykellerin Karabük'te kamuoyunca belirlenecek noktalarda sergileneceğini söylendi.
9 usta heykeltıraş tarafından oluşturulan metal heykellerin yapımında zorluk ve heykeltıraşların verdikleri emek gözden kaçmazken, Vali Çakır, sempozyumu düzenleyen ve katkı veren Mimar Sinan Üniversitesi'ne ve herkese teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 22:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?