18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

MHP: AKP'ye cevap sandıkta verilecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karabük İl Başkanı Nurhan Barışkan, AK Parti'ye cevabın sandıkta verileceğini söyledi. 

Ankara'da yapılan istişare toplantısını değerlendirmek için parti binasında basın toplantısı düzenleyen Barışkan, AK Parti hükümetine cevabın sandıkta verileceğini belirterek, MHP'nin tek başına iktidara geleceğini kaydetti. Ankara'da yapılan istişare toplantısında 5 bin kişilik salonun dolup taştığını söyleyen Barışkan, AK Parti'nin Karabük'e olduğu gibi diğer illerede hiçbir şey vermediğini vurguladı. 4 yıllık AK Parti hükümetinin başarılı olmadığının altını çizen Barışkan, halkın buna en güzel cevabı sandıkta vereceğini söyledi. 

Barışkan "Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara, Kırıkkale, Kasatmonu, Çorum, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerinin bir araya gelmesi ile oluşturulan ikinci bölge diye tabir ettiğimiz illerin il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinin katıldığı bir istişare toplantısı gerçekleşti. Toplantıya genel başkanımız, başkanlık divan üyelerimiz, merkez yürütme kurul üyelerimiz, eski bakan ve milletvekilerimizde katıldı. Toplantımızdaki istişarenin ağırlık merkezi partimizin son günlerdeki durumu ve katılan illerin illerin merkezlerinde veya bölgelerinde mevcut iktidarın yaptığı iş ve eylemler nedir, iktidardan halkımız beklentilerini almış mı veya almamış mı gibi tespitlerin değerlendirmesini yaptık. Ben Karabük il başkanı olarak o toplantıda söz aldım. Konuşmamanda Karabüklüler'in mevcut AK Parti iktidarından sorunlarını çözeceğini inandıkları için yüzde 53.7 gibi çok büyük bir oy oranı ile destek verdiğini, milletvekilliklerinin tamamım bu partiye verdiğini ve bunun karşısında da verdiği destekle orantılı olarak bir hizmet beklediğini ancak, dört yıllık iktar dönemindeki uygulamalarını bakıldığında bu desteği alamadığını ifade ettim. Fakat bu istişare toplantısına katılan illerin tamamında da durumun aynı olduğunu gördüm. AKP'nin Karabük'e Karabüklüler'e veremediğini diğer illerede veremediğini görmüş oldum. Dolayısıyla Türkiye'nin bir çok ilinde durumun bizden farksız olduğunu tespit etmiş oldum"dedi. 

Barışkan, Cumartesi günü yapılan toplantıda bir tespit daha yaptığını belirterek " Bizler her zaman diyoruz MHP diğer partilerden farklıdır. Türkiye'de mevcut kanunlarımıza göre kurulmuş mevcut 52 tane siyasi parti vardır ama hiç kimse MHP'yi diğer siyasi partiler gibi görmemelidir. Bizler farklıyız diye iddiada bulunuyoruz. Türkiye'ye AKP'nin ve o zihniyetin getirdiğin noktayı görecek ve düşünecek olursak, bu ülkede iktidar yaparak, askeri darbe yaparak iktidara gelmiş bu ülkeyi yönetmiş bir Cumhurbaşkalığı gibi bizim en yüksek makamımızı da işkal etmiş bir kişi bugün Türkiye'de, Türkiye'nin 8 ayrı eyalete ayrılması gerektiğini, eyalet sistemi ile yönetilmesi gerektiğini söyleyecek noktaya gelmiştir. Bunlar son derece üzücü şeylerdir. MHP olarak bizim buna seyirci kalmamız, sessiz kalmamız mümkün değildir. Dolasıyla biz Misaki Milli'den asla taviz vermeden hiç kimsenin konumuna ve makamınada bakmadan Türki'ye ye ve Türk milletine sahip çıkacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 13:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?