18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

MHP adayı projelerini anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karabük Belediye Başkan adayı Rafet Vergili, "Umutla Meclis'e gönderdiğimiz milletvekilleri, bu kenti ışığa ulaştıracaklarına hergün kan kaybettirdiklerini görüyoruz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, belediye başkanı seçilmesi halinde Karabük'ün çehresini değiştirecek çağdaş bir kent görünümü kazandıracak projelerini seçmene ve partililere tanıttı.

PROJELER

Yenişehir Büyük Kulüp'te düzenlenen toplantıda konuşan Vergili, "Karabük 2014 vizyonu" projesinin Karabük Meydanı, Karabük Toplu Taşıma Terminali, Kentpark-Karabük Kamyon Garajı, Karabük Kültür Sanat ve Ticaret Merkezi, Çelik Cami, Ekonomik Konut Projesi, Battı Çıktı Kavşak Projesi, Sosyal Yaşam Merkezleri, Düğün Salonu ve Alışveriş Merkezi, Kütüphane ve Kültür Merkezi, Doğal Ürünler Pazarı, Pazar Yeri Düzenlemesi, Karabük-Safranbolu Raylı Sistem Hastane Dönüşüm Projesi, Çöp İmha İstasyonu, Enerji ve İletişim Nakil Hatlarının Yeraltına İndirilmesi, meslek edindirme kursları, Karabük Aydınlatma Projesi, her mahalleye bir park projesi, cami sıcak su sistemi, içme suyu kalitesini artırma ve engellilerin engellerini kaldırmayı" kapsadığını anlattı.

Tanıtım programına MHP Karabük Belediye Başkan adayı Rafet Vergili'nin yanı sıra MHP İl Başkanı Nurhan Barışkan, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Er, MHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Ekrem Akarsu, MHP İlçe teşkilatları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan proje tanıtım gecesinde daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu. Kur'an-ı kerimin okunmasının ardından  MHP Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise üçten ikiye düşen milletvekili sayısını yükseltmek için çalışacaklarını ve Karabük'ün hayalini değiştireceklerini söyledi. Karabük'te doğup büyüdüklerini ve bu kente hizmet için çalıştıklarını anlatan Vergili, şöyle konuştu: "Şu an Karabük'te ışıklar sönmüş vaziyette. Karabük'te bu ışıklar neden söndü ve insanlar neden mahalle aralarına kaçtı. Bugün bakıyorum bizim umutla Meclise gönderdiğimiz milletvekilleri, bu kenti ışığa ulaştıracaklarına hergün kan kaybettirdiklerini görüyoruz. Bugün üç milletvekilliğinden ikiye düşen bir kentte hala siyaset yapılıyor. Biz bunun için yola çıktık." Burada particilik yapmadıklarını anlatan Vergili, şunları söyledi: "Siyaset yapmıyoruz kesinlikle. Karabük'te her partiden olan kişi aynı düşünceleri paylaşır. Evvela maneviyatçı, sonra milliyetçidir. Hiç kimsenin birbirinden farkı yok. Biz tekrar Karabük'ü üç milletvekilliğine, 4 milletvekilliğine, ışığa taşıyacağız ve bu projeler onun için yapıldı."

POLİTİKA MESLEĞİM DEĞİL BENİM İŞİM KARABÜK

Projelerini bazılarının hayal olarak gördüğünü anlatan Vergili, sözlerine şöyle devam etti: "Evet bunlar bir hayaldir ve bu hayalleri gerçekleştirmek için bu projelerle yola çıktık. Benim siyasetten bir beklentim yok, politika benim mesleğim değil. Benim tek işim Karabük. Karabük'ün hayallerini gerçeğe dönüştürmek için yapacağımız bu projeleri salonda bulunan sizlerin beni belediye başkanı yapmaya yeter. Bizi Belediye Başkanı yapın Karabük ışığını bulsun."

ADAYLARINA DESTEK İSTEDİ

MHP Merkez İlçe Başkanı ve İl Başkanı Nurah Barışkan da bir konuşma yaparak, "Her parti her siyasi kendi adayı ile Karabük'ün iyi yönlere taşınacağına ve çehresinin değişeceğini ve hizmet getireceğini söyleyecektir. Bu gayet doğal. Biz tabii ki Karabük'ün il olmadan öncede il olduktan sonrada bu güne kadar gelmesinde katkısı olanlara teşekkür ediyoruz. Hepsinin Karabük'e katkıları var. Ancak, Karabük'ün bir Cumhuriyet Kenti olarak yeni bir il olarak bu görüntüde olmaması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Karabüklünün daha güzel şeylere layık olduğunu düşündüklerini anlatan Barışkan, şöyle konuştu: "Karabük'ün gerçekten Cumhuriyet Kenti, çağdaş ve yaşanılanabilir bir kent olabilmesi için yapılacak çok şey olduğuna inanıyoruz. Bunların yapılması için bunların şehrimize kazandırılabilmesi içinde MHP'nin adayı Rafet Vergili'nin desteklenmesi halinde biz bu hedefleri Karabük'te gerçekleştireceğimize inanıyoruz."

PROJELERİ DETAYLARIYLA ANLATTI

MHP Karabük Belediye Başkan adayı Rafet Vergili'nin konuşmasından sonra projeleri hazırlayan peyzaj mimar ve kentsel tasarımcı Talha Kös de Karabük'ün çehresini değiştirecek ve beş yılda yapılacak projeler hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Konuşmaların ve proje tanıtımının ardından program semazen gösterileriyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 18:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru aydın IP: 85.102.75.xxx Tarih : 17.03.2009 23:48:13

Başarılar Dilerim....