18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Mikro kredi kursları başladı

Kadınları üretken hale getirmek amacıyla Karabük İl Özel İdaresi tarafından verilen mikro krediler kapsamında eğitim programına başlandı. Program sonunda bayanlara çekleri verilecek.

Kadınları tüketici konumdan üretici konuma geçirmek amacıyla Karabük İl Özel İdaresi tarafından verilen mikro kredilere 78 bayanın müracaat ettiği, mikro krediler kapsamında oluşturulan komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ilk etapta 30 bayanın kredi almaya hak kazandığı belirtildi.

Mikro Kredi Projesi kapsamında İl Özel İdare toplantı solundan başlatılan eğitim seminerinin ilk gününe Vali Can Direkçi, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan ve İl Genel Sekreteri Mehmet Uzun katıldı. Eğitim seminerinde kısa bir konuşma yapan Vali Can Direkçi, proje kapsamında 78 başvuru yapıldığını, komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 30 bayanın krediden yararlanmaya hak kazandığını, komisyon değerlendirmesinde belirli kriterlerin göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Vali Can Direkçi açıklamasını şöyle sürdürdü: "İlk olarak işi yapacak bayanların yapacağı işi yapma konusunda ne kadar heyecanlı ve istekli olduğuna, aile ekonomisine ve krediyi aldıktan sonra dönüşümü sağlayıp sağlayamayacağına bakılacak. Uygulama sonuçlarını test edeceğiz. Eğer proje başarıya ulaşırsa miktarlar artırılacak. Mümkün olduğunca hanımlarımızın üretken olması için gerekli işlemi yapacağız. Miktarlar küçük gözükebilir ama daha sonra bu miktarları belirli bir ölçüde artıracağız. Bugün başlayan eğitim seminerleriyle bayanlarımıza nakış, giyim ve el sanatları konusunda bilgi verilecek. Seminerin son iki gününde ise ev ekonomisi konusunda bayanlarımız bilgilendirilecek. Seminere katılan bayanlarımıza çekleri ise 17 Mart Pazartesi günü verilecek."

Konuşmaların ardından Proje Üretim ve Sinerji Merkezi Müdürü Adnan Taşlıyan tarafından 30 bayana el sanatları eğitimi verilmeye başlandı

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 18:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?