18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Milletvekilleri gaz çalışmalarını izledi

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Karabük-İsmetpaşa duble yol ve doğal gaz çalışmalarını yerinde inceledi.


İlk olarak Polat İnşaat firmasının Ortaköy mevkiinde bulunan asfalt şantiyesini ziyaret eden Milletvekili, Ceylan burada yapılan yol çalışmaları hakkında firma yetkilisi harita mühendisi Rıfat Aksoku'dan aldığı bilgiler sonrası bir değerlendirmede bulundu.

Safranbolu-İsmetpaşa arasında ki gidiş-dönüş 110 kilometrelik yolda sıcak asfalt döküm çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını belirten Ceylan, "Safranbolu'dan başlayarak Karabük-İsmetpaşa arasında ki 55 kilometrelik duble yol çalışmaları tamamlanmış bulunmaktadır. Şimdi bu yolda 3 tabaka halinde 21 santimetre yüksekliğinde sıcak otoban asfaltı dökümü başlıyor. Sıcak asfaltın yanı sıra bu yol güzergahında Asit köyü mevkiinde ki köprü ve sanat yapıları da sürdürülmektedir.Bu yolun 50 milyon YTL tutarında maliyeti var ve 2008 yılında ki ödeneği 13 milyon YTL'dir.Ben yol yapım firması Polat inşaat firmasına böylesine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


DOĞALGAZ EYLÜL SONUNDA KARABÜK GİRİŞİNDE OLACAK
Milletvekili Mehmet Ceylan, doğalgaz çalışmaları doğrultusunda Eskipazar Kapaklı köyü mevkiinde bulunan PİK istasyonunu gezerek burada da yüklenici firma yetkilisi Metin Yılmaz'dan bilgiler aldı. Kendilerine ait Korgun-Eskipazar arası doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Metin Yılmaz, öncelikle Korgun-Eskipazar arasında bulunan 105 kilometrelik bölüm ile Eskipazar PİK istasyonunda ki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Milletvekili Mehmet Ceylan ise, "Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili yerinde bilgi alalım istedik. Metin Beyin de belirttiği gibi burada ki çalışmalar tamamlanmak üzere ve kendileri birkaç gün içinde geçici kabul için BOTAŞ yetkililerine müracaat edecekler. Buradan sonraki 35 kilometrelik Eskipazar-Karabük arası doğalgaz hattı çalışmalarını da ÖZTAŞ firması yürütmektedir ve bu firmamızın da çalışmaları tamamdır. Bu da gösteriyor ki Eylül ayı sonlarında biz doğalgazı Karabük'e götürüp Organize Sanayi Bölgesi ve hatta Kardemir'e verebiliriz. Ayrıca şehir içi doğalgaz bağlantıları Kar-Gaz A.Ş tarafından yapılacaktır. Bu çalışmaların da takipçisi olup en yakın zamanda Karabük halkının da doğalgaza kavuşmasını sağlayacağız" dedi.


Ceylan'a incelemelerinde Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz, AK Parti Eskipazar İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen, Belediye Meclis Üyeleri Necati Ton, Mehmet Balcı, İl Genel Meclisi Üyesi Musa Şerefli, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eskipazar Belediye Meclis Üyesi Kamil Ünal eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 19:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?