18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Minibüsü bırak midibüse bak

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, şehir merkezinde minibüs sayısının azaltılarak midibüsle yolcu taşımacılığına yönelinmesini istedi.

Karabacak, yaptığı açıklamada, mevcut 14 kişilik minibüslerin sayısını azaltarak 25-30 kişilik midibüsle şehir içi yolcu taşımacılığı gerçekleştirmek istediklerini belirterek, iki minibüs sahibinin ortak bir midibüs satın alarak sefer yapabileceğini vurguladı.

Karabacak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu uygulamanın AB dayatması olarak da karşımıza çıkacağını biliyoruz. Biz istiyoruz ki bu dayatma olmadan dönüşümü sağlamış olalım. Amacımız minibüs esnafımızı mağdur etmek değil, yaşanan trafiği azaltmak, hava kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak, yedek parça, lastik ve bir çok gideri en aza indirmektir. Uygulama hayata geçerse minibüs esnafımız büyük kazanç sağlayacaktır.''

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 15:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Birol AKARSU IP: 78.183.158.xxx Tarih : 21.01.2008 13:33:26

Karabük'ün ulasım sorunu hafif raylı sistemle cözülmelidir.raylı sistem hava kirliligi trafik sorununu çözerek vatantaşların güvenli emniyetli ucuz yolculuk yapmasını saglayaçaktır.Önümüzdeki yerel seçimlerde belediyelerin ilk vaatleri raylı sistemle ulaşım olmalıdır.