18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Minik başkanlar koltuklarına oturdu

23 Nisan kutlamaları kapsamında bugün resmi makamlara öğrenciler oturdu.

Karabük'te Vali ve Cumhuriyet Savcısı koltuğuna kız öğrenciler otururken, Belediye Başkanlığı koltuğuna ise erkek öğrenci oturdu.
Demir Çelik İlköğretim Okulu öğrencisi Ezgi Sena İnce sabah erken saatlerde valilik makamına oturdu. Küçük Vali Ezgi Sena İnce, hava kirliliği, eğitim, yeşil alanların çoğaltılması ve şehir içi trafiğinin rahatlatılması konusunda taleplerde bulundu.
Ulu Önder Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı. Bu kapsamda Karabük'te makamlar bir günlüğüne de olsa miniklere devredildi.
Demir Çelik İlköğretim Okulu öğrencileri Ezgi Sena İnce, Buse Karatağ, Ceren Şenay Şimşek İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ile birlikte Valilik makamına geldiler. Vali Nurullah Çakır'a bir buket çiçek sunan minik öğrenciler, Ata'nın emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek koruyacakları sözünü verirken, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık sözü verdiler.


Daha sonra öğrencilerden Ezgi Sena İnce Valilik makamına oturdu. Küçük Vali Ezgi, ilk olarak tüm Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutladı ve bu bayramı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür etti.


Küçük Vali Ezgi öncelikli olarak hava kirliliği konusunda yoğun bir çalışma sergilenmesini, çocukların bol oksijenli bir ortamda büyümelerini istedi. Sonrasında ise, okullardaki teknolojik alt yapının daha da iyileştirilmesini, şehir içi trafiğinin düzenlenmesi, okul bahçelerindeki yeşil alanların artırılmasını, eğitim ve öğretime önem verilmesini istedi.
Küçük Ezgi'yi yalnız bırakmayan arkadaşlarından Ceren Şenay Şimşek ise okul binasına bir kat daha çıkılmasını ve okulda 6 - 7 ve 8 sınıfların oluşturulmasını istedi.


Buse Karatağ ise hava kirliliği ile daha etkin bir şekilde mücadele edilmesini isterken, doğal gazın gelme sürecinin hızlandırılması talebinde bulundu.
Daha sonra küçük Vali Ezgi basın toplantısı düzenleyerek, kendisine sorulan soruları büyük bir ustalıkla yanıtlayarak, basın toplantısında arkadaşlarına söz verdi.


Minik öğrenciler daha sonra Vali Nurullah Çakır tarafından değişik hediyelerle ödüllendirilirken, son olarak küçük Vali Ezgi Sena İnce, Vali Nurullah Çakır ve basın mensupları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Cumhuriyet Baş Savcılığı koltuğuna oturan 7. sınıf öğrencisi Şevval Kaba ise Emniyetten yaşanan bir hırsızlık olayı ile ilgi bilgi istedi.
Şirinevler İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencileri Şevval Kaba, Kutay Sarı ve Onur Berke Okur ile Müdür Yardımcısı İzzet Gönen, Türkçe Öğretmeni Tuğba Alpay Cumhuriyet Baş Savcısı vekili Savcı Alaattin Akdere ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Harun Karakuş tarafından karşılandı. Cumhuriyet Baş Savcılığı koltuğuna oturan Şevval Kaba, 3 Nisan Karakol amirliğini arayarak bir evde yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili bilgi istedi.
Savcı Akdere tarafından öğrencilere birer kitap hediye edildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin makamına Karabük Merkez Atatürk İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencisi Furkan Özçelebi oturdu.
Karabük'ün hava kirliliğinin bir an önce en az seviyeye indirilmesi gerektiğini ifade eden küçük Başkan Furkan Özçelebi halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Araç çayına atılan çöplerin çevre kirliliğine yol açtığını dile getiren Özçelebi, Karabük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Emin Ünal'a Araç çayına atılan çöplerin temizletilmesi talimatını verdi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile görüşmeye gelen bir vatandaşın sıkıntı ve isteklerini de dinleyen temsili Başkan Özçelebi vatandaşa yardımcı olmaya çalıştı.
Başkanlık makamında bulunanlara çay ısmarlayan Karabük Merkez Atatürk İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencisi Furkan Özçelebi Başkan Vergili ile bir süre sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?