18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Miniklerin okul sevinci

Karabük'te 2009-2010 okul öncesi eğitim öğretim yılı Adınlıkevler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle başladı.

Törene Vali Nurullah Çakır, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Garnizon Komutan vekili Jandarma Yarbay Recep Tayyar Kaçan, Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, İl Daire Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, Aydınlıkevler İlköğretim Okulu öğrencileri Aybüke Ertekin 'Bayrak' ve 'Bu Vatan Kimin' isimli şiiri okudu.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, "Eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında Karabük'te hayırsever vatandaşlarımız tarafından bu sene, 12 ve 16 derslik 2 okul ile eğitime katkılar yapılmıştır. Bu vesileyle bütün hayır severlerimizi eğitime daha fazla destek vermeye davet ediyorum" dedi.

Milletvekili Mehmet Ceylan, Eğitimin gelecek nesiller adına Türkiye'nin en önemli meselesi olduğunu belirterek, Hükümetin eğitim kalitesini arttırmaya çalıştığını söyledi. AK Parti iktidarı olarak fakir ve dar gelirli öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için birçok yatırıma imza attıklarına da değinen Ceylan, "Gelecek nesillere sahip çıkılabildiği oranda ülkenin önünün açılacaktır. Eğitimde, işin özünde sevgi vardır. Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve bilinçli yetişmesi için öğretmenlerle anne ve babalara büyük görev düşmektedir" diye kaydetti.

Vali Nurullah Çakır, törende yaptığı konuşmada,eğitimde işin özünde sevgi olduğunu dile getirerek, gelecek nesillerin daha sağlıklı ve bilinçli yetişmesi için öğretmenlerle anne ve babalara büyük görev düştüğünü söyledi.

Aydınlıkevler İlköğretim Okulu yeni ek binası törene katılanlar ve minik öğrenciler tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:53:43
Güncelleme :14 Eylül 2009 Pazartesi 23:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?