18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Modern Bağcılığı Geliştirme Projesi

Karabük'te bağcılığı geliştirmek için 85 dekar alanda yürütülecek çalışma kapsamında, çiftçilere 14 bin 875 adet aşılı asma fidanı dağıtıldı. 

Karabük, Safranbolu,Yenice, Ovacık ve Eskipazar ilçelerinde yapılan bağcılığı geliştirmek için başlatılan proje konusunda gazetecilere açıklama yapan İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, " Bölgenin ekonomisine katkılar sağlayan bağcılığın bilimsel yollarla yapılması, eski bağ alanlarının korunması ve modern bağcılık tekniklerinin uygulamaya geçirilmesi için bölge üreticisinin bağcılığa yönlendirilmesi hususunda 'Modern Bağcılığı Geliştirilmesi Projesi' hazırlandık. Eflani ilçesi hariç diğer ilçe ve köylerinde 72 çiftçiye 85 dekar alanda yürütülecek proje kapsamında 14 bin 875 adet aşılı asma fidanı, önceden talepte bulunan bölgemiz üreticilerine dağıtıldı" dedi. 

Aşılı asma fidanlarının maliyetlerinin yarısı proje kapsamında Karabük Valiliği İl Özel İdaresi tarafından, kalan yarısı ise üreticiler tarafından karşılandı. Proje kapsamında bağ fidanı olarak, Ata Sarısı, Safranbolu Çavuşu, Kardinal, Yalova İncisi, Alfonsa ve İtalyan çeşitleri üreticilere verildi. Projeden faydalanarak aşılı tüplü asma fidanı alan çiftçilere dekar başına 175 fidan, 100 kilogram tel ve 60 tane demir direk verileceği kaydedildi

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?