18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Nefes kesen tatbikat!

Karabük'te gerçeği aratmayan bir tatbikat çevrede heyecana yol açtı. Eli silahlı kişiyi görenler kaçmaya başladı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Rehine Kurtarma Operasyonu tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikatta senaryo gereği bir örgüt üyesi kent merkezinde döviz bürosunu soyan bir kişi araçla kaçmaya başladı.

Karabük çıkışında trafik ekipleri tarafından kesilen yoldan kaçamayacağını anlayan şahıs bu sefer arabadan inerek kaçmaya başladı. Soyguncu rolünü oynayan eli silahlı polis, yaya olarak kaçtığı sırada yolcu alan otobüse binerek silah zoruyla kaçırdı. Senaryo gereği içerisinde 10 yolcu tarafından kaçırılan otobüs daha sonra Bölge Trafik önünde yolu kesilerek boş araziye çekildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Gülşen tarafından megafonla ikna edilmeye çalışılan soyguncu ikna olmadı. Çabalar sonuç vermeyince devreye Karabük Emniyet Müdürlüğü Özel Tim ekipleri girdi.

Otobüs içerisinde yaşlı bir hasta olduğunda otobüse yaklaşan doktor için kapı açıldığı sırada fünye ile bomba patlatılarak teröristin dikkati dağıtıldı. Bunun üzerine kar maskeli özel tim rehine dolu otobüse yaklaşarak büyük bir ustalıkla terörist etkisiz hale getirdi. Tatbikat sonrası görev yapan polis ekiplerini tebrik eden İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, hukuka uygun insan hakları çerçevesinde biraz önce gösterdiğiniz uygulama hukuka uymayanlara korku, vatandaşa ise güven sağladı" dedi.

Tatbikatı yılda bir iki kere yapmaları gerektiğini söyleyen Karabük Emniyet Müdürü Acaröz, şunları söyledi: "Karabük huzur ve güvenlik yönüyle en üst seviyede bir ilimiz. Bu olumlu imajımızı korumak ve daha da geliştirmek emniyet olarak çaba ve gayret içinde olmamız gerekiyor. Polisin öncelikli olarak görevi önleyiciliktir. Herhangi bir olay meydana gelmeden tedbirleri almalıdır. Alınan tedbirlere rağmen bir olay meydana geldiğinde suçlulara müdahale ederek yakalamalıdır. Her operasyonda olduğu gibi bu tür uygulamalarda hem kendimizi geliştirmek hem de ufak tefek aksaklıklar varsa onu görmek istedik."

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2011 Pazartesi 19:01:17
Güncelleme :19 Aralık 2011 Pazartesi 19:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?