18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Nüfus artışı için destek arayışları

Son yapılan Adrese Dayalı Nüfus sayımından sonra nüfusun 8 bin dolayında azalma göstermesi nedeniyle hem milletvekili sayısında düşme hem de parasal anlamda kayıp yaşanması sonucunun ortadan kaldırılması amacıyla, Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve Yöresel Dernek Başkanları Karabük CHP İl Başkanlığını ziyaret ederek destek istedi. 

CHP İl Başkanı Bayram Karadağ ve CHP yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyaret esnasında konuya ilişkin bilgiler aktaran Belediye Başkanı Hüseyin Erer, kendileri için Karabük milletvekili sayısının 3'te kalmasını istediklerini belirtti. Erer, "Nüfus artırıcı ziyaretler kapsamında siyasi partilerimize yönelik çalışmalarımızı başlattık. Bizim için önemli olan Karabük milletvekili sayısının 3 rakamında kalmasıdır ve bu yönde son adrese dayalı nüfus sayımından sonra eksik görünen 7-8 bin dolayında nüfus artırımını tekrar sağlamaktır. Bizler de yöresel derneklerimizle birlikte bu durumu inisiyatif kabul ederek başta Sayın Valimiz olmak üzere bir dizi ziyaretlerimizle başlatmış bulunuyoruz. Şu an itibarı ile merkezde olup ta 6 bin gezgin durumda nüfus görünmektedir. Biz bu sayıyı tekrar geri çekmek için gerekli çalışmaları başlattık.Yine Üniversite öğrencilerimiz ve Üniversitemize yeni atanacak gerek akademik ve gerekse personel ilavesi ile 5-6 bin seviyesine yükselecek. Diğer yandan 8 ay Karabük'te çalışıp ta Ulus nüfusuna kayıtlı Orman Kooperatifleri üyesinin sayıları da küçümsenmeyecek kadar fazladır. Bu kapsamda Orman Kooperatiflerinin Başkanlarından da destek istedik. İşte tüm bu rakamları topladığımızda 2,5 yıl gibi bir sürede nüfus artışı gösterebiliriz. Bunu da başaracağımıza eminiz" dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyetle karşıladıklarını bildiren CHP İl Başkanı Bayram Karadağ ise, "Bu konu Karabük için çok önemli bir konu. Sizi böyle bir konu etrafında birlikte görmekten mutluluk duyduk. Bizler de CHP İl ve İlçe Yöneticileri olarak bu konuya elimizden gelen desteği ve duyarlılığı göstereceğiz. Karabük gelirlerinin azalması demek, Karabük'e bir çivinin az çakılması demek. Bu konuyla ilgili hepimizin yapacağı çeşitli görevler var. Karabük'ün dışında yazılan nüfusu Karabük nüfusuna kaydetmenin yanı sıra, Karabük'ten bu süreçte göçü nasıl durdurmamız gerekiyor. Karabük Merkez İlçede göç yok. Artısı da var bunu görüyoruz ama Karabük'ün diğer ilçelerinden göçler var. 2011 yılına kadar insanları hem Karabük'te yazdıracağız, hem Karabük'ten göçü önleyeceğiz. Bunun için yine sizlerin öncülüğünde toplumsal politikaların yapılması gerekiyor. İnsanların Karabük'ten göç etmemesi için, çocukların Karabük dışına gitmemesi için neler yapabiliriz? Bunu yapmamız gerekiyor. Karabük'te istihdam artırıcı, Karabük'te nüfusu çoğaltıcı neler yapılabilir ben bunun da tartışılması gerektiğine inanıyorum. Bu çok güzel bir adım, bizi umutlandırıcı bir adım. Karabük'ü umutlandırıcı bir adım. Bu Karabük'ün ve hepimizin çıkarı. Sizleri bir arada görmekten çok mutluyum. Biz ne yapabilirsek hepsini yapmaya hazırız. Çünkü buradaki katkı Karabük'e yapılacak katkı. Karabük'e yapılabilecek bütün olumlu işlerde CHP var. Altına imza atar. Artısını başkaları alsa bile biz Karabük'ün menfaatine olacağına inandığımız için bütün olaylarda varız. O yüzden bu olayda da elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Özellikle 2011 yılına kadar Karabük'ten göçü önlememiz gerekiyor. Karabük'te istihdamı artırıcı, Karabük'te nüfusu artırıcı çeşitli önlemlerde almamız gerekiyor. Böylece önümüzdeki seçimlerde Karabük'ten yeniden 3 Milletvekili yollayacağız. Ben bu anlamda böylesine güzel bir çalışmayı yaptığınız için Cumhuriyet Halk Partisi adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?