18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Numan Kurtulmuş Karabük'te

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ergenekon davasında hiçbir siyasetçi ne avukattır, ne de savcıdır" dedi.


Saadet Türkiye Buluşmaları programı çerçevesinde Karabük'e gelen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstasyon caddesinden Hürriyet caddesine kadar yürüyerek halkı selamladı. Yürüyüş sırasında gazetecilerin Ergenekon'la ilgili sorularını cevaplayan Kurtulmuş, Saadet Partisi olarak biz başından beri Ergenekon meselesi ile ilgili kanaatlerini net bir şekilde ifade ettiklerini söyledi. "Bu davanın sonuçları nereye kadar gidiyorsa kime kadar ulaşıyorsa sonuna kadar gidilmelidir" diyen Kurtulmuş, Türkiye'de
Ergenekon meselesi vesile edilerek buradan bir siyasi polemik, siyasi tartışma çıkarılmaması gerektiğini söyledi.
Yani Ergenekon'un yanında olanlar ya da karşısında olanlar diye toplumun iki gruba ayrılmasını fevkalede anlamsız ve tehlikeli bulduklarını anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bütün siyasetçiler bu anlamda Ergenekon soruşturması davası bitene kadar makkemeye yardımcı olmalıdır ve bu anlamda seslerini mahkemeyi etkileyecek şekilde ortaya koymamalıdır. Yani hiçbir siyasetçi bu davada ne avukat ne de savcıdır. Herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerekir. İkincisi, bu davanın sonuçları nereye kadar
gidiyorsa kime kadar ulaşıyorsa sonuna kadar gidilmeli. Bu dava vesile edilerek Türkiye'de gerçekten kamunun kendine vermediği bir takım görevleri alıp bundan kendi kendine görev çıkaran çeteleşmelerin önüne geçilmelidir. Üçüncüsü ve en önemlisi bu dava vesilesi ile Türkiye'de sistem daha ileri bir demokratik yapıya kavuşmalı ve daha ciddi bir şekilde Türkiye'nin şeffaf hale getirilmesinin temin edilmesi gerekir."


Bu süreçte herkesi dikkatli olmaya davet ettiklerini anlatan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Ergenekon soruşturmasının iki aşaması var, soruşturma aşaması ve mahkeme aşaması. Bu her iki aşamada da hukukun üstünlüğü prensibine dikkat edilmeli. Sonuç da, 'Türkiye siyasal sistemin daha demokratik bir seviyeye geldiği ve sistemin daha şeffaf olduğu bir yapıya da bu mahkeme vesilesi ile biraz daha yaklaşmış olur' diye temenni ediyoruz."


SP Genel Başkan Numan Kurtulmuş daha sonra Safranbolu ilçesine geçerek tarihi çarşıda esnafı gezdi. Kurtulmuş, bu akşam saat 17:30'da büyük kulüpte yemekli tanışma toplantısına katıldıktan sonra saat 19:30'da da Merkez kapalı spor salonunda partisinin Karabük ve İlçe Belediye Başkan adaylarının tanıtımına katılacak.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 17:45:21
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 17:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?