23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

O cip samanlıktan çıktı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, geçen salı günü meydana gelen trafik kazasında bir kişinin ölümüne yol açan aracı polisler köyde bir samanlıkta ele geçirdi.

Safranbolu merkezi Akçasu Mahallesi Kayarlı Yeni Camisinde 6 Aralık Salı günü akşam namazını kılan Mustafa Aydoğan'a (63), Karabük Bartın karayolundan karşı tarafa geçmek istediği sırada plakası belirlenemeyen bir araç çarpmıştı. Kaza sonrası Safranbolu polis ekipleri olay yerinde çarpan araçtan düştüğü sanılan sol kapı aynası bulmuştu. Üç gün boyunca yoğun çalışma yapan Safranbolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmada aracın markasını öğrenirken, parçanın bir cipe ait olduğu tespit edildi.

Aynadan yola çıkarak araştırma yapan polis ekipleri, kent genelinde tespit ettikleri markadaki araçları izledi, bir taraftan da ilçe merkezindeki MOBESE görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan araştırma sonrası 34 BH 7934 plakalı cip, Safranbolu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Eflani ilçesine bağlı Kocacık köyünde samanlık içinde ele geçirildi. Aracın sürücüsü Satı A (57) ile kaza gecesi yanında olan Rıza Uludağ polisler tarafından gözaltına alındı.

Safranbolu Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan Satı A ve Rıza Uludağ, Safranbolu Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Satı A, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Rıza Uludağ ise serbest bırakıldı.

Öte yandan polis, kaza sırasında ağır yaralanarak yol kenarına savrulan Mustafa Aydoğan'ın üzerinden kamyon geçtiğini de tespit etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2011 Salı 12:32:42
Güncelleme :13 Aralık 2011 Salı 12:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?