21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Öğrenci evleri satılıyor

Karabük eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından TOKİ'ye yaptırılan ve Karabük Üniversitesi'nin barınma ihtiyacına büyük ölçüde cevap veren Üniversite Mahallesi'nde inşa ettirilen Öğrenci Evleri Karabük Belediyesi tarafından satılacağı bildirildi.


Karabük eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer döneminde 24 dönümlük araziye yapılan ve yaklaşık olarak 24 milyon TL'ye mal olan Üniversite Mahallesi'ndeki Öğrenci Evleri Karabük Belediyesi tarafından satışa çıkartıldı. satış ile ilgili meclisten yetki alındığı Belediye Meclisi Toplantısı'nda, ayrıca Karabük merkezde bulunan iki benzin istasyonunun da satılması ile ilgili yetki alındığı belirtildi. 28 Ekim 2008 tarihinde Açılışı gerçekleştirilen ve Kredi Yurtlar Kurumu'na kiralanan Öğrenci Evleri'nde şu anda 600 öğrenci kalırken, Öğrenci Evleri üniversitenin barınma ihtiyacını karşılamada önemli rol oynuyor. Üniversitenin gelişmesi yönünde yapılan çalışmalarla birlikte öğrenci evlerinin satışa çıkartılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Karabük Belediyesi'ne aylık 110 bin TL kira ödeniyor.


Karabük merkezde bulunan iki benzin istasyonu da satılacak menkuller arasında. Aynı zamanda Cuma Pazarında bulunan hal binasının da satışa çıkartılacak gayrimenkuller arasında olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 12:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?