18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Öğrencilerden çiğ köfte partisi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı haftası kutlamaları çerçevesinde Mardin’in Cizre ilçesinden gelen 40 öğrenci ile yöneticileri Safranbolu’da gezip çiğ köfte partisiyle eğlendi.


Cizre’den gelen öğrenci gurubu Kardelen Konak’ta çiğ köfteli sıra gecesi düzenlendi. Çiğ köfte yoğuran Kaymakam Gökhan Azcan ve Cizreli konuklar davetlilere çiğ köfte ikram ettiler.
Anadolu kültürünün ve yöresel örf ve adetlerin yaşatılması konusunda bir konuşma yapan Kaymakam Azcan, şunları söyledi:


“Anadolu çeşitli medeniyetlerin yaşadığı çok büyük bir kültür. Medeniyetler bu topraklarda sadece saraylar, hanlar, hamamlar yapmamış çok değerli eserlerin yanında burada çok değerli bilim adamları yetişmiştir. Görevim icabı Anadolu’nun bir çok yerini dolaşıyorum. Memleketimizi seviyoruz ve en büyük gücünün birlik beraberlik olduğunu biliyoruz. Cizre’den gelen misafirlerimiz 19 Mayıs milli mücadelenin başladığı ve Anadolu’ya yayıldığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı aynı azimle, aynı şevkle ve coşku ile gençlerimiz bu bayram haftasında Cizre’den gelerek Safranbolu’da bu bayramı beraber paylaştık. Kendilerine teşekkür ediyorum.”


Cizre’den 40 kişilik öğrenci gurubu ile gelen Cizre Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Oktaykağan Safranbolu ziyareti ile ilgili, “6 ay öncesine kadar Cizre Kaymakamlığımızı yapan Gökhan Azcan’a olan özlemimizi gidermek için bugünü iple çektik. Bu özlemi gidermek için öğrencilerimiz ile Safranbolu’ya geldik. Burada Safranbolu halkından ve yöneticilerden çok büyük ilgi gördük. Cizre’den sevgi ve saygılarımızı getirdik. Burada çocuklarımız ile beraber doğu- batı arasında bir köprü kurduk. Safranbolu zengin tarihi ile çok muhteşem bir yer. Safranbolu halkına ve Cizre’de yaptığı hizmetlerden dolayı iz bırakmış Sayın Gökhan Azcan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 15:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?