18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Öğretmen babaya en güzel hediye

Karabük'te 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan program daha sonra Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde devam etti. Törende ilk olarak Anayasa İlköğretim okulunda Bilgisayar öğretmeni olarak göreve başlayan Taner Bekçi sahnede önce yemin etti ve daha sonra Aydınlıkevler İlköğretim okulunda öğretmenlik yapan babası Sait Bekçi'yi sahneye çığırarak elini öptü. Tören sorasında duygusal anların yaşandı. Ağlamamak için kendini zor tutan öğretmen Taner Bekçi, babasına teşekkür ederek ellerini öptü.

Törene katılan Karabük Valisi Can Direkçi ise yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretim faaliyetleri en önemli meseleleri olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımız, gençlerimiz en kıymetli varlıklarımızdır. Onlara sağlık, mutluluk ve esenlik içinde yaşayacakları bir gelecek hazırlamak en önde gelen görevimizdir. Bu alanda yürütülen en önemli çabalarımızdır. Eğitim öğretim kurumlarının aktörleri üzerlerine düşen sorumluluğu üstün görev anlayışıyla, asla yorulmadan ve heyecanını yitirmeden yeri getirmek durumundalardır. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ve geçmek için ülkemizin, yüksek ideallerine, hedeflerine, koşar adımlarla ilerleyebilmesi için, sahip olduğumuz önemli avantajlarımız güzel Türkiye'mizi çok seven, sorumluluklarını Atatürk'ün gösterdiği yolda yerine getirmeye çalışan, onun ilke ve inkılapları doğrultusunda bir yaşam ve davranış sergileyen öğretmenlerimizdir. Çocuklarımız, gençlerimiz çağın gerekli doğrultusunda yetişmeliler. Önce kendilerini çok iyi tanımalılar ve kendilerini keşfetmeliler" dedi.

24 Kasım Öğretmenler gününü anma programında ayrıca emekli öğretmenlere 'hizmet şeref belgesi' verildi. Program öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve şiir yazma yarışmasında ilk üç dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, öğrenci korosu ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 17:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?