18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Okullarda aşılama başlıyor

OKULLARDA DOMUZ GRİBİNE KARŞI AŞILAMA BAŞLIYOR

Okullarda domuz gribine karşı aşılama başlıyor.Türkiye genelinde bir çok ilde okullarda aşılama başlarken, Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü ise bu kapsamda çalışmalara başladı. Milli Eğitim Bakanlığından gelen genelge doğrultusunda tüm okullara yazı gönderilirken, okullarda velilere konuyla ilgili mektup ve form gönderiyor.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, aşılamanın mecburi olmaması dolayısıyla söz konusu aşı kampanyası ile ilgili aşı miktarının belirlenmesi için velilere okul idarelerince mektup ve form gönderildiğini söyledi.

Beşler, yaptığı açıklamasında, şuana kadar okullarda salgın ve önemli vakalarda görülmediğini, okullarda gerekli hijyen çalışmalarına dikkat edildiği, öğrencilerin ise öğretmenler tarafından sürekli takip edildiğini belirterek "Pazartesi günden itibaren okullara Milli Eğitim Bakanlığından gelen genelge doğrultusunda yazı yazdık. Okul idareleri öğrenci velilerine mektup göndermeye başladı. Eğer veliler öğrencilerine domuz gribi aşısı yapılmasını istiyorsa kendilerine gönderilen mektup ekinde yer alan formda ilgili yeri işaretleyecek.İstemiyorsa yine bunu form üzerinde belirtecek. Zorunluluk yok. Velilere gönderilen mektupta aşının gerekliliği, güvenilirliği ve yan etkileri açıkça belirtiliyor.Veliler kararı kendileri verecek. Bizde velilerden gelen talepleri değerlendirerek Karabük Sağlık İl Müdürlüğüne sayı vereceğiz. Sağlık İl Müdürlüğü de verilen sayı kadar Sağlık Bakanlığından talepte bulunacak. Şu ana okullarımızda salgın durumu yok. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz bu konuda bilinçli. Veliler zaten gripli öğrenciyi göndermiyor. Okula gelen öğrenciler de öğretmenler tarafından evlerine gönderiliyor. Alınan önlemler kapsamında neredeyse tüm öğrencilerimizin çantasında dezenfekteyi sağlayan malzemeler var. Öğrenci, veli öğretmenin bu konuda üçlü çalışması ile inşallah bu kışı okullarda hiçbir salgın olmadan, hiçbir can kaybı olmadan atlatacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 19:14:03
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 08:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?