18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Önce maça çağırdı, sonra uyardı

BANK ASYA 1. LİG

Karabük Valisi Nurullah Çakır,Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Kardemir Karabükspor taraftarlarını önce maça çağırdı,sonra uyardı.

Vali Çakır'dan taraftara, "Deşarj oluyoruz, slogan sallıyoruz gibi mazeretlerin arkasına sığınarak kamuoyunu, sporun etiğini, sporun ahlakını ve özellikle de Karabük'ü kimseye lekeletme, yanlış bir imajla tanıtma" hakkı yok uyarısı geldi.

Vali Çakır, hafta sonunda oynanacak olan Kartalspor maçı öncesi Kardemir Karabükspor Genel Sekreteri Ziya Alak, Futbol Şube sorumlusu Metin Yılmaz, taraftarlardan sorumlu Yönetim kurulu üyesi Ahmet Seyit Karabacak ve Emniyet Müdürü Hulisi Çelik ile birlikte düzenlediği basın toplantısında taraftarları önce maça çağırdı, sonra uyardı.

Vali Çakır, Kardemir Karabükspor'un kentle bütünleştiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de futbol sahalarında yapılan yanlışlıklar dolayısıyla bir defa daha gençlerimizi, yavrularımızı uyarmak istiyorum. Bir kısım insanlar olabilir yani arka taraftan kurguyla bir kısım beklentilerle hareket eden gençlerimiz, yavrularımız olabilir, lütfen biz kendi sağduyumuz ve geleceğimiz adına, ilimiz adına, spor adına olması gerekecek doğruları düşünün ve doğruları yapın. Devletin gözü kulağı da bu yanlışlara sebebiyet

verebilecek tabiî ki benim direk muhatabım yavrularımız ve gençleriz değildir Devlet olarak bizim de kimi muhatap almamız gerekeceği hususunda bir tereddüdümüz yok. Ama bu konuda maşa olarak kullanılabilecek, alet olarak kullanılabilecek bir tribün olgusu ve rahatsızlığı istemiyoruz. Hem güvenlik birimlerimiz, hem gençlik spor teşkilatımız hem özel güvenlik birimleri vardır. Bu anlamda orası bütün duygularını ifade etmeye girilmesi gerekecek bir saha değildir oranın bir kuralı vardır, girişinden itibaren

bir şekli şemalı vardır, girdikten sonraki bir kuralı vardır, spor camiasının en önemli yeridir bu konudaki hassasiyeti bu vesileyle ben maç başlamadan önce tüm kamuoyuyla paylaşıyorum" dedi.

Çakır, bu vesileyle spora katkı sağlayan tüm kulüplere başarılar dilediğini ifade ederek, "Umarım hak ettikleri gibi, Karabük beklentileri içerisinde bir puanla neticelendirirler ama bunun ötesinde bir yönetici olarak benim açımdan en önemli nokta herkesin can ve mal emniyetini sağlayıcı, Karabük kentinin huzurunu temin edici ve Karabük'ün dışarıya olumlu yansıtılması sağlayıcı tedbirlerin, telkinlerin tarafımca yapılmasıdır. Bundan ötesinde yapılacak Devlet kuralları mevzuatı ve işleyişi içerisindeki

bir müsamaha ve tolerans olmayacaktır sonradan bir pişmanlığın kimseye faydasının olacağını düşünmüyorum. Yani ben testi kırılmadan önce gençlerimizi uyarıyorum. Testiyi kırdıktan sonra uyarmanın, birbirimizden özür dilemenin, Devletin Devlet olma gereğini yerine getirdikten sonra pişman olmanın anlamı yok" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 18:34:01
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 09:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat d IP: 78.179.211.xxx Tarih : 10.10.2009 11:29:25

helal olsun valimize....karabük üm seni süper lig de görmek istiyoruz artık....