18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Orman Genel Müdürü Karabük'te

Bünyelerinde çalışan personelin, Zonguldak’ın ilçelerinden Devrek’e bağlı Dirgine ve Ereğli orman işletmelerinden temin edilen araçlarla derede çalışmalara başlandığını ifade eden Kahveci, şunları kaydetti:

’’Taşkında, dere sularıyla sürüklenen 233 metreküp tomruk, elemanlarımızca toplandı. Bu arkadaşlarımızı gösterdikleri özveri ve başarıdan dolayı kutluyorum. Buradaki deponun su taşkınlarından korunabilmesi için isnat duvarı konusunda talimat verdim. En kısa zamanda duvar yapılacak. Genel müdürlük olarak kendi sorumluluk alanımız içinde doğayla fazla oynamamaya ve doğal dengeyi bozmamaya özen gösteriyoruz. Dereler, anormal yağışlardan dolayı yükü kaldıramayınca, taşkınlar meydana geliyor ve zarar oluşuyor. Derelerin verdiği zararı, en asgariye indirmek için kendi tedbirlerimizi almak zorundayız. Bugün buraya zararı yerinde görmek ve alınması gereken tedbirler hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla geldik."

Bu arada Kahveci, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuş, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz ve Ulus Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Ulusoy, işletmenin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

YASİN ERDEM-KARABÜK (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 00:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?