18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Orman Haftası kutlanıyor

21-26 Mart Orman Haftası Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda Karabük Valisi Nurullah Çakır, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Kemal Yalınkılıç ve Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın katılımıyla düzenlenen etkinlikle kutlandı.


Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karabük Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Uysal konuşmasında ağaçlandırmanın ve doğayı korumanın ülkenin geleceği için önemini vurgulayarak, "Üniversitemize gelen her misafirimiz, her öğretim elemanımız ve tüm öğrencilerimizz adına bir ağaç dikmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar 8 bin ağaç diktik. Böylece ülkemizin ağaçlandırılmasına katkı sağlıyoruz" dedi.
Etkinlik Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanlarının sunduğu resitalin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Kemal Yalınkılıç sunumuyla devam etti. Yalınkılıç, sunumundan önce yaptığı konuşmada "Rektör olan bir öğrenciye sahip olmak çok güzel bir duygudur. Burhanettin Bey kısa bir süre önce rektör olmasına rağmen başarılı işler yapmıştır" dedi.
Konuşmasının ardından sunumu yapan Mustafa Kemal Yalınkılıç öncelikle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yapısını, vizyonunu ve misyonunu anlattı. Faaliyetlerinin "Salon çevreciliği değil gerçek çevrecilik" olduğunu ifade eden Yalınkılıç sunumuna doğayı koruma yolları, Türkiye'nin doğal güzellikleri, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğini kapsayan Nuh'un Gemisi Projesi'ni anlatarak devam etti.


Etkinlik Vali Nurullah Çakır'ın ve Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın Mustafa Kemal Yalınkılıç'a hediye ve plaket vermesi ile sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 10:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?