21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Orman işletmesine yeni tanker

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından değişik kademelerde kullanılmak üzere alınan 2,7 ton su kapasiteli tankerin tanıtımı yapıldı.

Vali Can Direkçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve Orman İşletmesi yetkililerinin katıldığı tanıtım töreninde, Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver yeni alınan arazözle İlgili bilgiler aktardı. Ünver, Orman İşletme Müdürlüğü olarak araştırmalar sonucu traktör arkasında görev yapan 2,7 ton su kapasiteli ve uzak mesafeye su atabilme kabiliyetinde olan bir arazöz almayı uygun gördüklerini belirterek, "Bu arazözün fiyatı yaklaşık 8 bin YTL. Alaşımlı olan bu arazöz ihtiyaç duyulduğunda su ihtiyacını karşılamakta da kullanılabilir" dedi.

Orman İşletme Müdürlüğü alanı içinde tankerin deneme gösterisini izleyen Vali Can Direkçi de, "Bu tankeri, orman köylerinde yangın söndürme, su ihtiyacını karşılama gibi çok amaçlı kullanmak üzere alınan tankerin büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu sene bölgemizde çok yangın yaşadık. Anında müdahale olduğunda yangın kısa sürede söndürülebilir. Uygun görürsek bu tankerlerden biz de alabilir ve köylerimizde kullanabiliriz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 13:31:25
Güncelleme :20 Eylül 2007 Perşembe 13:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?