18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Orman zararlısı tatbikatı

Orman zararlıları ile mücadele seminerinin son gününde Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Gürleyik mesire yerinde Göknar Kabuk Böceği ile mücadele tatbikatı yapıldı.


Gürleyik mesire yerinde yapılan tatbikata Orman Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nurettin Doğan, Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Mehmet Yamantaş, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, Zonguldak Orman Zararlıları Şube Müdürü Ahmet Yaman, Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, Bursa, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Ankara, Adapazarı ve Sinop illeri Orman İşletme Müdürlüğünde görevli personel katıldı ve teknik bilgiler verildi.
Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Gürleyik mesire yerinde Göknar kabuk böceğinin zarar verdiği ağaçlar kesilerek katılımcılara gösterildi.


Daha sonra Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Avcı, Göknar kabuk böceğinin zarar verdiği ağaçlardan aldığı numuneleri alarak, Bursa, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Ankara, Adapazarı ve Sinop illeri Orman İşletme Müdürlüğünden gelen personele göstererek bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 17:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?