18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ormancılardan mimarlara tepki

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Orman İşletmesi sahasına yapılması düşünülen konutlara Karabük Mimarlar Odasının itiraz etmesi üzerine Karabük Orman Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Durdu, Karabük Mimarlar Odası'na tepki göstererek, "Üzüm yemek yerine bağcıyı dövmek istiyorlar" dedi. 

Karabük Orman İşletme Müdürlüğünün 1938 yılında Türkiye'nin ilk Orman İşletme Müdürlüğü olarak kurulduğunu hatırlatan Durdu, "Uzun yıllar önce yapılan Orman İşletmesi hizmet binası, lojmanları, sosyal tesis ve misafirhanesi ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Cumhuriyet kenti olan Karabük'ün en güzel modern semtine yakışmayan idare binası ve lojmanları yerine Karabük'e yakışan daha modern hizmet binası ve lojmanlarının yenilenme yapılması için devletimize mali yük getirmeyecek biçimde Karabük Belediyesi öncülüğünde Orman Genel Müdürlüğü ve TOKİ arasında anlaşma yapılmıştır. Bu anlaşma çerçevesinde binaların yerleri ağaçlara en az zarar verecek şekilde düzenlenmiştir. Şehir estetiğine katkısı olması gereken bir kurumun mensupları 200 Evlerin beton yığınına dönmesine Karabük ve hilakat garibesi yapılara seslerini çıkarmayanlar Orman çalışanlarını modern ve çağımıza uygun hizmet binası ve lojmanlarda oturmaya layık mı görmüyorlar? Üzüm yemek yerine bağcıyı mı dövmek istiyorlar. Ağaç kesilmesinin anlamını Orman Genel Müdürümüz, Belediye Başkanımız ve orman çalışanları kadar kimse bilemez. Biz bir ağaç keser milyonlarca ağaç dikeriz. Orman çalışanları bulundukları alan çölde olsa çok güzel ağaçlandırılacağından ve yeşillendirileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 18:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Melih Hacıalioğlu IP: 88.252.157.xxx Tarih : 1.04.2008 18:16:52

Timsahın göz yaşları.Orman çalışanlarına hiç yakışmıyor.Oradaki ağaçları yaşlandığı için kesip mi yerine 1000 ağaç dikiyorsunuz.O kadar duyarlıysanız mevcut binaları modernize edin ek binaya ihtiyacınız varda Karabükte hazineye ait ağaçsız bölge mi kalmadı.