18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ormanlara yangın emniyet şeridi

Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, ''İşletme alanımızdaki sahaların yangınlardan korunması amacıyla 25 metre genişliğinde, 52 kilometre uzunluğunda Yangın emniyet şeridi yapılması çalışmalarına başlanmıştır'' dedi.

Safranbolu ilçesi Davutobası köyünde Yangın emniyet şeridi çalışmalarını yerinde inceleyen Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın sezonun başlamasıyla birlikte ormanlarda çıkacak olası bir yangına karşı, Yangın emniyet şeritleri oluşturulurken, çalışmalarda kesilen ağaçların dallarını yeni sistemle ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.

Ünver, "'Sorumluluk alanımızdaki öncelikli kızıl ve karaçam sahalarının yangınlardan korunması amacıyla 25 metre genişliğinde, 72 kilometre uzunluğunda Yangın emniyet şeridi yapılması çalışmalarına başlanmıştır. Orman yangınlarının en fazla yaz aylarında yaşanmasından dolayı sık ormanlarımızın bakımı ve gerekli çalışmalar hızla sürdürülmektedir" dedi.

Yangın emniyet şeridi yapımında ortaya çıkan odun ve dal enkazının da ekonomiye kazandırmaya başladıklarını anlatan Ünver, "Geçen yıl başlattığımız bu yangın emniyet şeritlerini bu yılda devam ediyoruz. Yangın şeritleri çalışmasında çıkan artıkları burada yakamadığımız için 'Patos makinesi' gibi bir makine ile bunları da öğüterek ekonomiye kazandırıyoruz. Hem yangınları önlemek için yangın emniyet yolları ve şeritleri yaparken diğer yandan da çıkan odun ve dal enkazlarını da öğüterek ekonomiye katkı sağlıyoruz" dedi.

Tokatlı Köyü Orman Kooperatif Başkanı Ali Çetinkaya ise, "21 hektar sahada yangın emniyet şeridi çalışmalarını yapıyoruz. Dal ve budakları temizlemeye başladık. Ormandan çıkardığımız dalları açık alanlarda temizlik için yakıyorduk.Şimdi ise gördüğünüz gibi dallar öğütülerek kamyona yükleniyor ve Kastamonu ilinde kurulu sunta fabrikasının ısınmasında kullanılmak üzere yükleniyor. Yakılarak havaya giden enerjiyi kazandırdığımız ve böylelikle ekonomiye katkı sağladığımız için mutluyuz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 10:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?