18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ovacıklılar Derneği'nden Çakır'a ziyaret

OVACIKLILAR DERNEĞİ'NDEN VALİ NURULLAH ÇAKIR'A ZİYARET

Karabük Ovacıklılar Kalkındırma ve Dayanışma Derneği yeni yönetimi, Vali Nurullah Çakır'ı ziyaret etti.

Ziyarette derneğin yeni yönetim kurulunu Vali Nurullah Çakır'a tanıtan Ovacıklılar Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazım Aydın, Ovacık'ın sıkıntıları ile ilgili bilgiler verdi.

Dernek Başkanı Nazım Aydın Ovacık'ın her ne kadar gelişmiş bir ilçe gibi görünse de her geçen gün nüfus kaybeden bir ilçe olduğunu ifade ederek, "Bizim öncelikli hedeflerimiz arasında Ovacık'ın Samsun otobanına, Bayramören'e, Ilgaz'a, Atkaracalar'a, Kurşunlu'ya yada Çerkeş'e bağlanmasını bulunmakta. Aksi taktirde Ovacık çıkmaz bir sokak durumunda. Ovacık'ın tarihine bakıldığında 1968 yılında Çerkeş'e bağlı bir yerdi. Nüfusu 7381 idi. Bugün itibari ile Ovacık'ın merkez nüfusu 783, köyleri 3028 olmak üzere toplam nüfus 3821. Bizler dernek olarak, Ovacık için ne yapabiliriz. Bunun hesabını yapıyoruz. Bunun için gayret göstereceğiz" dedi.

Vali Nurullah Çakır ise Ovacıklar Derneği yeni yönetimine çalışmalarında başarılar dileyerek, "Sizler duygularınızı bizlere ifade ettiniz. Ovacık tarihsel süreçle beraber değerlendirildiğinde, bundan sonra kazanabileceği yeni değerler, yeni ufuklar varsa bunları hep birlikte yapma gayreti içinde oluruz. Kentlerin ve coğrafyanın gelişimini, o kent ve coğrafyanın şartlarını da göz önünde bulundurarak değerlendirmek gerekir. Sadece Ovacık değil aynı kaderi paylaşan yüzlerce ilçe ve yerleşim yeri vardır. Çeşitli nedenlerle göç vermiş yüzlerce yer vardır. Sizler gibi bu yerlerdeki dernekler de yöreye ait değerleri gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalar yapmaktadırlar. Gerekli mücadeleyi vermektedirler. Olaylara realist bakmakta yarar var. Sizleri samimi gayretlerinizle Ovacık'ta değişebilecek güzel şeyler mutlaka olacaktır. Bizleri Karabük'ü ilçelerimizle birlikte bir bütün olarak ele alıp geliştirme durumundayız. Tabi Ovacık'ta daha önce görev yapmamdan dolayı o bölgeyi daha iyi biliyorum. Konuşmanızda bahsettiğiniz o yol çalışmalarını da detaylı olarak değerlendiririz. Sizlerin bu konudaki fikirlerinizi alırız. Tabi bu Ovacık'a ne kazandırır, ne kaybettirir bunları tartışırız. Bu anlamda ben çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Şahsınız başta olmak üzere yeni seçilen yönetim kurulundaki arkadaşlarınızı kutluyorum. Ziyaretiniz ve sile si ile de tüm hemşehrilerimizin yeni yıllarını bir kez daha kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 16:57:05
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 17:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?