18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ovacık'ta yangının yaraları sarılıyor

Karabük'ün Ovacık ilçesinde 24 Ağustos tarihinde meydana gelen yangının ardından, Başbakanlık Acil Destekleme Fonu'ndan köylülere 24 bin YTL yardım yapıldı.

Ovacık ilçesine bağlı Dudaş köyünün Gövez Mahallesi'nde çıkan yangında, 11 haneli mahallede 8 ev tamamen yanmış, yangının ardından Kızılay tarafından mağdur olan aileler için 7 adet çadır kurulurken, Karabük Belediyesi de gıda ve giyim yardımında bulunmuştu. Bugün ise Başbakanlık Acil Fonu'ndan alınan 24 bin YTL de hak sahiplerine dağıtıldı.

Karabük Valisi Can Direkçi, Vali yardımcısı Mustafa Tapsız, Ovacık Kaymakamı Nevzat Karkacı ve afetle ilgili daire müdürleri, Dudaş Köyü Gövez Mahallesi'nde evleri yanan ailelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Vali Can Direkçi, "Yangında 8 ev, 1 traktör, muhtelif miktarda buğday, arpa ve bu bölgede içinde meyve ağaçlarının da bulunduğu 3 hektarlık orman alanı yandı.

Yangın sonrası devlet imkanları doğrultusunda ailelerimizin kalacakları 7 adet Kızılay çadırı, Karabük ve Ovacık Sosyal Yardımlaşma Vakıflarından sıcak yemek ve kuru gıda ulaştırılmıştır. Afetin ardından girişimlerimiz sonrası Başbakanlık Acil Destekleme Fonu'ndan bu ailelerimize aile başı 3'erden toplam 24 bin YTL gönderilmiştir ve bunun dağıtımını da bugün yapıyoruz. Yangında bir de traktörü tamamen yanan arkadaşımız var. Bu arkadaşımıza da Ovacık Sosyal Yardımlaşma Vakfından bir miktar para daha yardım yapacağız. Diğer yandan yine Bayındırlık ve İskan Bakanlığımızla gerekli girişimleri yaptık. Sonuç olumlu geldiğinde devlet vatandaş işbirliği ile bu ailelerimizin evlerini de yaptırmaya çalışacağız" dedi.

Yangın alanında incelemelerde bulunan Vali Can Direkçi, yangında evi ve traktörü yandığı için en çok mağdur olan Döndü Urhan'ın (75) gözyaşlarına hakim olamaması üzerine, önce gözyaşını silmesi için peçete, daha sonra da yardım çekini vererek, "Önemli olan sizin canınıza bir şey olmaması. Tabi ki mal canın yongası ama bu mağduriyetler bir şekilde giderilecektir" diyerek teselli etti.

Köyde yaşayan Büşra Urhan isimli genç kızın üniversite sınavlarına hazırlanmak için özel dershaneden kurs almak istediğini söylemesi üzerine Vali Direkçi, "Yeter ki sen okumak iste. Her türlü yardımı yaparız" dedi.

Yapılan yardımlar sonucunda sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren köylüler ise, "Devletimiz sağolsun" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 15:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?