18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Özcan: KÖYDES nefes aldırdı

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI HÜSNÜ ÖZCAN'DAN DEĞERLENDİRME

İl Genel Meclisi'nin ve KÖYDES çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, "İl özel idaremizin imkanları ile 55 yılda yapabileceğimiz hizmetleri biz 5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde köylerimizin ihtiyacına sunduk" dedi.

İlk olarak KÖYDES çalışmaları hakkında bilgiler veren Özcan, "2005 yılında KÖYDES projesi başladığı zaman ilk İl Genel Meclisi toplantısında il özel idaresi bütçesini yapmak üzere çalışmalarımıza başladık ve bütçe imkanlarımıza baktığımızda cari ve personel giderleri ayrıldıktan sonra köylerimizin alt yapılarında yol , su, kanalizasyon ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayırabildiğimiz rakam 900 bin TL idi. Bu rakama şaşırdık. Talepler ve ihtiyaçlar çok fazla idi, bütçe imkanlarında da onun haricinde başka gelirimiz olmadığı için ve o rakamlarla köylere hizmet getirmemiz gerektiği söylenince haftalarca arkadaşlarımızla birlikte ne yapabileceğimizi düşündük. Daha sonra KÖYDES hayata geçince derin bir nefes aldık.

Köylerimizin 30-40 yıldır ihmal edilen sorunlarını üç dört sene gibi kısa sürede çözmüş olduk. 5 yıl içerisinde KÖYDES kapmasında ilimize gelen para 55 milyon TL. Biz her köylerimizin ihtiyaçları için 1 milyon TL dahi alamazken, 55 milyon TL sadece köylerimizin alt yapısında kullanılmak üzere geldi. Normal şartlarda il özel idaremizin imkanları ile 55 yılda yapabileceğimiz hizmetleri biz 5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde köylerimizin ihtiyacına sunmuş bulunmaktayız. Eskiden köylerimize gittiğimizde yolumuz yok, suyumuz yok denirken şu anda çocuklarımıza park istiyoruz, köy konağı istiyoruz deniliyor. Hatta zaman zaman bazı köylerimizde internet cafeler yönünde talepler alıyoruz. 2008 yılında KÖYDES ile ilgili yaptığımız çalışmaların tamamını yerine getirdik. Kaynakların rantabıl ve yerinde kullanılması çok önemli. Biz bunları takım ruhu içerisinde gerçekleştirdik. İmkanlarımız ortada. Oturduk acil olan yerlerden başladık hiçbir zaman popilist politika yapmadık. İhtiyaç nerde ise oraya hizmet getirdik" dedi.

İl Genel Meclisin hiç afaki karar almadığının altını da çizen Özcan "Geçmiş dönemdeki beş yıllık süreçte hiçbir meclis kararımız yargıya intikal etmedi. Hiçbir meclis kararımız idari yargıdan dönmedi, idari makamlardan da geri dönmedi. Çünkü komisyonlarımıza havale ettiğimiz ilimiz ile ilgili sorunları komisyonumuz bizzat mahalline gidip ilgili muhatapları ile beraber birebir yüz yüze görüşüp meclisimize bilgi sunuldu ve o şekilde kararlar verdik" diye kaydetti

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 18:36:02
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 00:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?